200 meter nord for rundkjøringen over E6 på Dal, på venstre side av Kolonivegen like før innkjøringen til Montér, vil eieiendomsselskapet Dalkrysset as bygge en 30.000 kvadratmeter stor handelspark til mye over 500 millioner kroner.
- Hvis politikerne og administrasjonen i Eidsvoll kommune virkelig vil, og fylkesmannen sier ja, kan folk kjøpe julegavene sine der i 2018, sier eiendomsutvikler Tim Holmvik i Hobrå Eiendom.
Han har fått i oppgave av eierne å utvikle prosjektet som av interesserte aktører beskrives som en enestående mulighet.
LES OGSÅ. Eidsvolls politikere vil ikke ha Rema 1000 på Dal

HANDEL

65 mål av den 70 mål store eiendommen er i kommuneplanen satt av til plasskrevende næring.
- Hvilke aktører skal etablere seg der?
- Jeg kan ikke gå ut med navn ennå, men flere store bedrifter i bransjer som møbler, byggevare, restauranter og dagligvare vil gjerne være med og er svært positive til å etablere seg i Eidsvoll, sier Holmvik.
- Hva betyr plasskrevende næring?
- I realiteten bare hagesenter, store bilserviceanlegg og byggevarer. Kommunen har utelukket detaljnæring på eiendommen, men det fører til at ingen aktører vil etablere seg der. Disse bedriftene er avhengige av en publikumsmagnet av typen dagligvareforretning. Hvis en slik kommer på plass, blir kundegrunnlaget stort nok for de andre til å satse. Og det har de sagt seg villige til. Nå er det opp til kommunen å jobbe for dette, påpeker han.
- Hvor mange arbeidsplasser kan det bli her?
- Rundt 300, sier Holmvik.
LES OGSÅ: Eierne vil ha fem etasjer, naboene sier nei

UNIK BELIGGENHET

Han sier denne eiendommen en av de aller beste å etablere handelsvirksomhet på nord for Oslo.
- E6 går 50 meter unna. Alle sørfra som skal på hyttene sine i Trysil, Hafjell og Lillehammer passerer der to ganger i helgene. Når de kommer til Dal er det slutt på køen fra Oslo, det er tid for tissepause og helgehandel. Det blir ikke bedre enn dette, påstår han.
- Og dette vet bedriftene som vil etablere seg der?
- For å si det slik, de investerer ingenting hvis de ikke vet at de kan tjene penger. Det er plass til bare én slik handelspark mellom Alna og Hamar, og den kan komme på Dal, sier han.

POLITIKK

Ingenting er avklart, og planene må gjennom både kommunepolitikk og administrasjon. Holmvik skal i møte med dem 17. oktober.
- En slik handelspark vil vel ta livet av Eidsvoll Amfi?
- Nei. Vi må slutte å tenke på dagen i dag. Den enorme veksten i Ullensaker gjør at særlig Råholt og Dal får en eventyrlig befolkningsvekst i løpet av noen få år. Dermed kommer også behovet for flere handelsbedrifter. Dessuten vil Dalkrysset betjene mange tusen mennesker som eller bare ville kjørt forbi Eidsvoll. slutter Tim Holmvik.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.