I sterk konkurranse med mange flotte seddelkandidater, ble det til slutt 100-kronerseddelen Tømmerfløteren fra 1949 til 1962 som stakk av med den gjeve tittelen.

– Med Tømmerfløteren kommer nostalgien inn, sier Ole Bjørn Fausa, styreformann i Samlerhuset og jurymedlem i kåringen.

– Dette var en formue da jeg var liten. En slik seddel, brettet flere ganger og forsiktig lagt i lommeboken, var selve symbolet på masse penger, legger han til. Av totalt åtte ulike sedler deltakerne kunne stemme fram, fikk Tømmerfløteren 45 prosent av stemmene. Andreplassen, med 20 prosent av stemmene, er Norges siste 1000-kronerseddel .

– Jeg kan enda huske at den lå og lyste i den gjennomsiktige lønningsposen, gjerne brettet en gang, sier Hans Christian Erlandsen, forfatter og jurymedlem i kåringen. Det er Samlerhuset som har kåret tidenes norske seddel.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.