Eidsvoll kommune ønsker å bygge ny skole på Tynsåkjordet, men Fylkesmannen har fremmet innsigelse mot planene. Klagesaken har havnet hos Kommunal- og moderniseringsdepartementet, og nå er det klart at representanter derfra vil komme på befaring i Eidsvoll kommune. Det kommer fram i et brev EUB sitter på.

– Det er riktig. Befaringen vil finne sted onsdag 21. mars, sier ordfører John-Erik Vika (Sp) til EUB. Det politiske flertallet i Eidsvoll har lenge stått hardt på at det beste vil være å bygge den nye skolen på Tynsåk.

Dyrket mark

Der er det imidlertid dyrket mark, og Fylkesmannen vil ikke tillatte at åkerjorda bygges ned. Fylkesmannen har også påpekt at skolen må bygges nærmere sentrum. Der er det som kjent ikke mange tomtealternativer å velge mellom.

– Vi ser det som et positivt tegn at representanter fra departementet kommer på befaring. Da er saken under behandling, sier Vika. Det er ikke kjent når departementet vil konkludere i saken. I tillegg til departementet og Fylkesmannen, vil representanter fra politisk ledelse og administrasjonen i Eidsvoll kommune delta på befaringen. Akershus Bondelag og Eidsvoll Landbruksforening er også invitert.

– Befaringen vil i hovedsak foregå på dagens skoleområde og på Tynsåkjordet, står det i brevet EUB sitter med.

– Vi frykter det kan ta lang tid før vi får en konklusjon fra departementet. Vi håper selvsagt på rask avgjørelse. De eneste som blir skadelidende når dette drøyer er elevene og lærerne. Alt blir lagt på vent, sier Vika.

Billigst på Tynsåk

Et kostnadsoverslag rådmann Knut Haugestad la fram i fjor sommer viste at det blir billigst å bygge på Tynsåk, og dyrest å satse på nåværende skoletomt på Vilberg. Alternativet på Vilberg er kostnadsberegnet til 421,5 millioner kroner, mens valget av Vilberg – med innløsing av naboer – er stipulert til en prislapp på 406,5 millioner. Trolldalen ville kostet 380 millioner kroner, mens Tynsåk beløper seg til 340 millioner kroner.

– Det er hyggelig at de kommer og ser på tomta som vi skal begynne å bygge på, sier Olav Resaland (Ap), hovedutvalgsleder med glimt i øyet.

– Dette går den riktige veien. Over 70 prosent av kommunestyret har gått inn for den tomta i flere år. Jeg tror også det er positivt at det er tverrpolitisk enighet når det kommer til departementet. Vi ønsker å lage en Eidsvoll Campus og dra nytte av fasilitetene til alle tre skolene. Alt ligger til rette, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.