«Hanndyrandelen for 2016 er på 55 prosent. Andel voksne produksjonsdyr av uttaket er 50 prosent. I henhold til kommunens rammeplan for hjorteviltforvaltning 2009–2019 skal den øvre grense for uttak av voksne dyr ligge på totalt 38–43 prosent. Uttaket i 2016 ligger over, og kan ikke sies å være i tråd med rammeplanen», står det blant annet i sakspapirene til klima- og miljøutvalgets møte 2. mai. Totalt kunne 116 dyr felles. Det ble felt 51,7 prosent, fordelt på 19 kalver (31,7 prosent), 11 ungdyr (18,3 prosent), 20 voksne okser (33,3 prosent) og 10 voksne kuer (16,7 prosent).

LES OGSÅ: For Einar Sandholt betyr elgjakta mye mer enn å skyte sesongens kvote

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.