• GLEDER SEG. Astrid Galstad og Vidar Pettersen har pyntet seg til picknick i parken på søndag.

Det var Vidar «Peters» Pettersen og samfunnskontakt i Eidsvolls 1814, Astrid Galstad, som hver for seg kom på ideen om et slikt vårslipp i parken. En dag traff de hverandre og dermed var det hele i gang.

Søndag er det klart for et helt nytt arrangement, som de håper kan bli en årlig affære.

PAPIRKUNST OG POESI

Astrid Galstad sier at museet gjerne vil at folk skal bruke den fine parken.

– Det er viktig å skape møteplasser i den voksende sørbygda, og med dette arrangementet gjør vi parken kjent for nyinnflyttere. En picknick er et utmerket måte å treffe andre på.

Søndag har de lagt opp til et bredt program som skal treffe alle aldersgruppe.

– Det blir musikk, poesi, kreativitet og skaperglede. Natalia Strenkova, en kreativ og nyinnflyttet eidsvolling, skal lede barneverkstedet. Sammen med henne kan barn i alle aldre lage lekre og morsomme papirhatter, forteller Galstad.

STABBE OG AMUND – RUNE OG SIGMUND

«Peters» Pettersen har jobbet hardt og skaffet til vege musikere som de fleste i Eidsvoll kjenner til.

– Amund Maarud og Tom «Stabbe» Stalsberg kommer i tospann. Rune Melby og Sigmund Gundersen skal spelle, forteller Peters, som selv skal holde poesien levende ved å lese fra boka som han skal lansere 17. juni, også det på Eidsvoll 1814.

Fotoutstilling er det også blitt plass til.

– En dag jeg var ute i området rundt bygningen, traff jeg på en kar som heter Harald Opheim. Han er oppvokst i Eidsvoll og er en god fotograf. Han fortalte at han hadde lyst til å fotografere de gamle industribygningene her på Verket, og ut av det har det kommet noen fantastiske bilder. Disse skal stilles ut i parken, og Haaken Eric Mathiesen vil komme å fortelle om den tidligere industrivirksomheten i bygningene.

På toppen av det hele kommer matblogger Kristin Jøtun og skal pynte sine fantastiske muffins.

– Vi ser med glede på det om folk vil bidra selv. Ta gjerne med et dikt eller ei lita vise fra skrivebordsskuffen og ta en liten framføring i velvillige omgivelser. En av intensjonen er at det skal ligge et snev av poesi over hele arrangementet i parken denne søndagen, hvor værutsiktene etter sigene, er de beste, sier Torbjørn Ellingsen i Eidvoll 1814.

– Når folk oppdager hvor fint det er i parken, Galstad - er du ikke redd for et renn av folk til enhver tid med dertil hørende slitasje på den grønne gressmatten?

– Nei. Parken har blitt brukt av mange gjennom tidene, og vi har ennå ikke opplevd hærverk.

LES OGSÅ: – Ved Eidsvollsbygningen var det nærmest en lang sti med pokestops

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.