Det melder Nannestad kommune på sin hjemmeside. Det opplyses at kommunens mannskaper de siste dagene har jobbet med å lokalisere kilden til forurensing av drikkevann for området Trugstad-Fagerli.

Beboere i området har den siste tida vært nødt til å koke vannet.

– Det er tatt utvidede prøver av drikkevannet samtidig som kommunens mannskaper har satt i gang tiltak for å rette opp i problemene. Onsdag denne uken ble det observert at noen har koblet seg til det kommunale vannforsyningsnettet i området for å hente ut vann. Vi antar det er snakk om fylling av gjødselspreder eller sprøyte aggregat da det var tydelige spor i området, opplyser Bente Huseby, virksomhetsleder kommunal drift, på kommunens hjemmeside.

Nede i en kum ble det observert at noen hadde tilkoblet seg brannventilen for å hente ut vann.

– Det å koble seg til kommunal vannledning på denne måten påfører kommunens innbyggere en unødig helserisiko, og er uakseptabelt. I tillegg henter man ut vann fra ledningsnettet uten å betale for det, og overlater regningen for vannet til resten av kommunens innbyggere. Om liknende tilfeller blir avdekket i kommunen framover, vil de uten unntak bli politianmeldt. Vi beklager på det sterkeste de ulempene dette har medført for innbyggerne i området, sier Huseby.

LES OGSÅ: Bor du i disse områdene i Nannestad, må du koke vannetKlikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.