Haugestad er 53 år gammel og bosatt i Hobøl. Han skal overta etter Brynhild Hovde som har vært rådmann i Eidsvoll siden 2009. Hun er for tida sykmeldt.

– TATT GODT IMOT

Formelt er det kommunestyret som skal ansette rådmann, men Knut Haugestad er plukket ut av et enstemmig ansettelsesutvalg og er innstilt på å ta jobben.

– Man skal ha respekt for behandlingen i kommunestyret, men jeg er blitt tatt veldig godt imot av ordføreren og det øvrige ansettelsesutvalget. Jeg gleder meg. Eidsvoll er en større kommune enn Vestby, og begge har befolkningsvekst, sier han.

UTFORDRINGER

Det er allment kjent at Eidsvoll kommune sliter økonomisk og står på den uglesette Robeklista over kommuner som må ha Fylkesmannens godkjenning til større økonomisk transaksjoner.

Også den påtroppende rådmannen er kjent med situasjonen.

– Jeg vet kommunen har noen utfordringer og at det kan bli noen krevende oppgaver, men det er mye positivt å bygge på. Jeg har fått inntrykk av Eidsvoll som en spennende kommune. sier Haugestad til Eidsvoll Ullensaker Blad.

RÅDMANNSERFARINGER

Knut Haugestad er utdannet jurist og har bred erfaring som rådmann. Han har hatt det øverste administrative ansvaret i Vestby kommune siden 2003. Før den tid var han rådmann i Hobøl kommune i seks år

– Jeg har vært i Vestby ganske lenge. Tida er moden for nye impulser, men det var egentlig ganske tilfeldig at jeg søkte stillingen i Eidsvoll, sier han.

AUGUST

Den påtroppende rådmannen regner med å tiltre stillingen i Eidsvoll i løpet av august. Da blir han langpendler, for han har ­ingen planer om å flytte fra Hobøl.

FRITID

Haugestad er gift og har to voksne døtre og ett barnebarn.

– Jobben som rådmann er forholdsvis krevende. Det blir nesten en livsstil. I tillegg bruker jeg selvfølgelig tid sammen med familien, så det blir ikke mye plass til hobbyer. Men jeg har allsidige interesser, reiser en del og driver litt sportslige aktiviteter, blant annet fotball, forteller den påtroppende rådmannen i Eidsvoll kommune.

– EN KAPASITET

– Vi er veldig glade for å få en slik kapasitet som Knut Haugestad som rådmann, sier Eidsvolls ordfører Einar Madsen.

– Han har gjennom flere år gjort en meget god jobb i Vestby. Den kommunen var i en mye ­verre situasjon enn Eidsvoll er nå, men han har klart å snu skuta. Han har dessuten masse gode referanser å vise til, sier Madsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.