Boklok er et ferdighuskonsept utviklet av Ikea og Skanska. 22. nov­ember starter salget av 20 rekkehus på Teietunet som ligger på Bekkeberget. Og salget skal selvsagt skje i Ikea-butikken på Alnabru i Oslo.

Kjøpsrekkefølgen bestemmes ved loddtrekning blant dem som leverer kjøpstilbud på salgsstarten. Leilighetene måler alle 106 kvadratmeter, og prisen er satt til 3,19 millioner kroner.

- På Bekkeberget bor du i landlige omgivelser omgitt av skog, åker og åser. Området er et eldorado for skiglade, med et nett av turveier, stier og løyper som lokker både sommer og vinter. Her er også badevann og golfbane rett i nærheten, sier Caroline Heisholt i Skanska.

Hus på varehus

Skanska har solgt noen hundre boliger årlig på Ikeas varehus siden 1990-tallet. Bygging og salg av de første 39 rekkehusleilighetene i prosjektet Boklok fant sted i Danmark i 2006. For et par år siden satset selskapet i Norge.

- Tanken bak er å bygge boliger som alle kan ha råd til. Det krever effektiv bygging, og jeg vil se på mulighetene for å industrialisere byggeprosessen. Det er en måte å bli mer konkurransedyktig på, sa Skanska-sjefen i Norge, Anders Danielsson til Teknisk Ukeblad den gangen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.