• VINDUER. Det er lagt stor vekt på lyse flater og mange vinduer i det nye sykehuset.

– Vi har foreslått for Helse Sør-Øst at det skal være et nasjonalt hjertekirurgisk senter her. Det kan eies og drives av de regionale helseforetakene, eller så kan vi gjøre det, hvis de vil det og vi får på plass en samarbeidsavtale, sier Are Helseth, medisinsk sjef i LHL.

Ved nyttår skal både det nye sykehuset – der LHL er leietaker – og helsehuset på samme tomta stå ferdig.

Det er hektisk aktivitet på byggeplassen. Slik blir det når 37.000 kvadratmeter bygningsmasse i to store bygg reises og ferdigstilles.

Arbeidene startet i september for snart to år siden. Den gangen var det skog og en grønn lunge på den opprinnelige blålystomta i bybildet.

EUB ble med og fikk se de nye bygningene fra innsiden da stortingsrepresentant Tone Wilhelmsen Trøen og resten av Høyres helsefraksjon på Stortinget besøkte byggeprosjektet.

For LHL har det vært og er viktig å finne stadig nye bein å stå på. Bein som skal gi økonomisk bærekraft i årene framover.

Trening for hjertekirurger

– På det hjertekirurgiske senteret kan kirurgene fra alle de stedene i landet hvor det til daglig er for lite å gjøre, komme og få volumet sitt noen måneder i året. Så er det tilbake igjen i sitt område og vil være svært kvalifisert til å ta imot dem som kommer akutt, poengterer Helseth.

Hittil har ikke planene blitt mottatt med åpne armer i Helse Sør-Øst. Men i LHL har de ingen planer om å gi seg. På den nye helsecampusen på Jessheim skal det jobbe cirka 600 personer totalt – 450–500 i LHL-systemet og nærmere 150 i kommunenes nye helsehus. Her er noe av innholdet i Jessheims nye helsebydel:

  • LHL samlokaliserer hjerte- og lungemiljøene fra Feiringklinikken og Glittreklinikken. De samlede investeringene i LHL-sykehuset utgjør 1,4 milliarder kroner.
  • Det interkommunale helsehuset ligger inntil, og vil kunne dele funksjoner som pasienthotell med møterom, bildediagnostikk med røntgen, ultralyd, CT og MR-tjenester, terapibasseng og treningsarealer, spisesteder og andre tjenestetilbud.
  • Sykehuset blir et bygg med fire bygningskropper. Sykehuset vil inneholde blant annet seks operasjonsstuer og fem angiolaber, røntgenavdeling, rehabiliteringsarealer og totalt 280 sengerom fordelt på hotell- og sykehusdelen.

– Vil være viktig aktør

  • Det nye sykehuset vil bestå av fire klinikker; Medisin, Kirurgi, Invasiv kardiologi og rehabilitering og livsstil.
  • Sykehuset forventes å ha cirka 30.000 besøkende per år.

– LHL er definitivt en stor og viktig kompetansearbeidsgiver i vår region, og jeg tror de vil få en betydelig større betydning i årene framover for alle våre kommuner rundt Gardermoen, sier stortingsrepresentant Tone Wilhelmsen Trøen (H).

LES OGSÅ: Derfor slutter LHL-sjef Hege Lundring etter ett år

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.