Jeg er ikke et morgenmenneske. Det er det nok flere i min familie som lett kan skrive under på. Jeg var nok et enkelt barn, som elsket å sove lenge. Usikker på hvor enkel tenåring jeg var, siden jeg alltid svarte bekreftende på at jeg var våken. Uansett hvor våken jeg faktisk var. Derfor er det deilig å være voksen, hvor jeg i to av ukas sju morgener kan bestemme selv når dagen starter. Det snodige er nå at jeg våknet tidligere og tidligere – i helgene. Er det et alderstegn? Et tydelig tegn på at pensjonsalderen nærmer seg for hver morgen? Vi sover i snitt bort en tredjedel av hvert døgn, selv om det er feil å si at vi sover det «bort». Det er ikke bare toppidrettsfolka som er avhengig av restitusjon. Hjernen og kroppen vår trenger søvn. Så sov med god samvittighet. Nyt morgenen når du selv bestemmer at den er, og spis en digg frokost!

Du trenger

  • 8 skiver bacon
  • 4 stk. medium store tortilla
  • 2 stk. avokado i skiver
  • 4 stk. egg
  • 1 dl ferdigrevet ost
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du:

1. Stek bacon til det er sprøtt. Legg det over på en tallerken med kjøkkenpapir slik at fettet renner av. (Jeg sverger til å steke bacon i stekeovnen. Jeg legger bacon på bakepapir på en stekeplate. Stek på 220 °C i seks minutter.) Grovhakk baconet.

2. Legg en tortilla i en varm og tørr stekepanne.

3. Skjær avokado i to og så i skiver. Legg på skiver av en halv avokado langs kantene av den ene halvsiden.

4. Knekk ett egg og ha på den samme halvsiden (avokadoen hindrer at det renner ut i pannen).

5. Dryss over bacon, pepper og ost, og brett den andre halvsiden over.

6. Stek på lav varme i ca. 10 minutter, eller til quesadillaen har en gyllen farge og egget har stivnet.

Quesadillaen er ferdig. Legg den over på en skjærefjøl og skjær den i fire. Passer veldig godt i matpakken eller som en enkel kvelds- eller lunsjrett.

Er du mer tradisjonell i matvegen kan du prøve Odas saftige havrerundstykker eller disse eltefrie garantert sprøe bagettene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.