• BESTILLING: Det er også en bestillingsrute i gang i Nannestad. Her tester Karl Henrik Laache, varaordfører i Nannestad, og Ruters Shahzad Shah, Gro Janborg og Trine Holand den lille bussen. Sjåfør er Svein Isaksen fra Minibuss 24-7.

Ruters endringer betyr blant annet at rute 420 mellom Kløvberget i Maura og Oslo Lufthavn får fire avganger i timen på dagtid, mot to i dag. Den går videre til Jessheim, da med to avganger i timen. Bussen vil benytte korteste veg fra Maura, det vil si E16. Også rute 440 Oslo Lufthavn-Nordkisa får avgang hvert kvarter.

«BYBUSSFREKVENS»

– Formålet med ruteendringen er å styrke kollektivtilbudet der det er stor etterspørsel eller et voksende markedsgrunnlag. Tilbudet justeres også der det har oppstått endrede behov og reisemønstre. Totalt for Ruters område benyttes det 89 millioner kroner på et styrket kollektivtilbud i kommende ruteendring. Endringene på Øvre Romerike bygger videre på styrkingen som er blitt gjennomført de siste årene. Det blir nå tilnærmet bybussfrekvens på de mest sentrale busslinjene, sier Gro Janborg, kommunikasjonssjef hos Ruter.

Totalt blir det åtte valgmuligheter i timen fra Jessheim til Oslo Lufthavn fra 8. april med linje 420, 440 og 450. I tillegg betjener linje 425 Dølihagan, like utenfor Jessheim.

– I oktober fikk linje 430, som går mellom Jessheim og Sundet i Eidsvoll, avgang hvert 15. minutt, og det har gitt en betydelig økning i antall passasjerer på denne linjen. Nå følger vi opp med linje 420 og 440. Totalt sett vil tilbudet bli mer robust med større kapasitet, og passasjerene får mulighet til å fordele seg bedre på de ulike avgangene. Overgangen mellom buss og tog vil oppleves sikrere. For linje 420, som har mange skoleelever på enkelte avganger, håper vi at en dobling av antall avganger vil bedre forholdene slik at bussene ikke blir så fulle, sier Ruters områdeleder Nordøst, Trine Holand.

– Vi er godt fornøyde med disse endringene vi nå får i Nannestad. Dette er noe vi har jobbet for å få til. Det er kultur for å bruke buss i Nannestad, og det er jo bra. sier Karl Henrik Laache, varaordfører i Nannestad.

RUTETILPASNING

Hun opplyser at tilbudet med linje 425 mellom Ask, Kløfta og Oslo Lufthavn tilpasses etter to års prøveperiode. Linjen opprettholdes, med timesavganger på strekningen Hilton, Kløfta og Oslo Lufthavn.

– Reisende fra Hilton til Kløfta får avgang hver halvtime i rushtiden med linje 405 og 425. Reisende mellom Ask og Kløfta vil kunne benytte linje 405 i rushtiden. Det er mellom Hilton, Kløfta og Gardermoen at flertallet av passasjerene på linje 425 reiser, så vi vil prioritere å bruke ressurser på denne delen av linjen, forteller Holand.

NÅ KAN DU BESTILLE BUSS

Ruter har startet et bestillingstilbud for buss i Nannestad.

– Bestillingslinjen har rutenummer 413, og den vil kjøre på tirsdager. Dette er primært rettet mot eldre og uføre. Bestilling må skje senest klokken 17 mandag, og da kan man bli hentet hjemme, hvis man ønsker det. Alternativt er jo holdeplassen man ønsker, sier Gro Janborg, kommunikasjonssjef hos Ruter.

Hun opplyser at det nye tilbudet gjelder for området Sandsnesseter-Pettersbråten-Kringler- Nannestad, den nordvestre delen av kommunen, som ikke har ordinære bussruter. Ankomst Nannestad Torg vil være rundt klokken ti. 

– Også strekningen Engelstadkorset-Nannestad Torg er en strekning hvor dette tilbudet er aktuelt. Fra Nannestad Torg er det jo mange tilbud hvis man skal videre, sier Shahzad Shah, ruteplanlegger hos Ruter.

LES OGSÅ: Passasjerene skal få sette seg i bussen før den kjører

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.