Representantskapet i interkommunale Øvre Romerike brann og redning har vedtatt å styrke beredskapen i Eidsvoll. Det innebærer at stasjonen på Myrer blir døgnbemannet med to konstabler. For å få dette til, må det opprettes åtte nye stillinger i Eidsvoll.

LANG PROSESS

– Dette har vært en lang og krevende prosess. Det har vært svært utfordrende å skaffe deltidsmannskaper, men nå har vi fått et vedtak vi er svært godt fornøyd med, kommenterer brannsjef John Arne Karlsen.

– De økte lønnskostnadene blir dette året tatt fra driftsfondet, og så blir økningen lagt inn i budsjettet for 2018, forteller han.

EKSTREME EKSTRAVAKTER

I fjor høst fortalte vi om brannmannskaper som hadde hatt opptil fem uker sammenhengende vakt for å holde beredskapen oppe.

Den gangen sa representantskapet, som består av ordførerne i eierkommunene, nei til styrets forslag om døgnbemanning i Eidsvoll. Nå har holdningen snudd.

FORNØYDE

– Det er vi takknemlige for. Ordførerne har skjønt alvoret og at beredskap er viktig og fornuftig, sier hovedtillitsvalgt Christian Sløtte.

Han sender også en takk til mannskapene som har stått på i en vanskelig periode.

VANSKELIG SITUASJON

Brannvesenet i Eidsvoll har vært igjennom flere år med en vanskelig bemanningssituasjon.

Mannskapsmangelen har ført til at man årlig har hatt opp mot 10.000 timer ekstravakter.

– Vi har spesielt hatt manko på sjåfører. Nå får vi en stabil situasjon og slipper de ekstreme ekstravaktene, sier Sløtte.

LETTER REKRUTTERINGEN

Han tror også rekrutteringen blir lettere når det er snakk om hele stillinger, enn til deltidsstillinger med annen jobb ved siden av.

– Nå får vi to stasjonerte brannkonstabler og tre deltidsmannskaper på hvert lag, forteller han.

– POSITIVT

– Dette blir positivt for hele selskapet. Nå får vi en økt dekningsgrad fra stasjonen på Myrer, påpeker Sløtte.

Nyordningen innebærer at brannvesenet i Eidsvoll får to heltidsansatte brannkonstabler og tre frivillige mannskaper på hvert lag.

20 ANSATTE

Totalt blir åtte heltidsansatte og 12 deltidsansatt fordelt på fire lag tilknyttet brannvesenet i Eidsvoll.

Nyordningen skal tre i kraft i august.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.