• Populært: Jessheim Landhandleri regner med å selge to tonn pinnekjøtt og ribbe nå før jul.
  • Koselig: Jessheim Landhandleri er Jessheim minste matbutikk. Butikken måler 16 kvadratmeter.

– Vi kan tenke oss å utvide og bli større. Jessheim trenger en ny restaurant som skiller seg ut. Vi kan tenke oss en koselig og intim restaurant med åtte-ti bord som er fulle hele tiden. Der vil vi ha alt fra fine og smakfulle lunsjretter til delikate middagsretter, sier Hilde Cathrine Norderhaug til EUB.

Julemusikken smyger seg gjennom høyttalerne hos Jessheim Landhandleri i Storgata 7B. Det er fortsatt nesten tre uker til jul, men her har aktivitetsnivået vært formidabelt i flere uker allerede. Opptil 60 kunder er innom daglig for å hente ribbe, pinnekjøtt og andre julematbestillinger.

– Vi solgte 1,7 tonn ribbe og pinnekjøtt i fjor. I år ender vi på to tonn. Vi gjør halve årsomsetningen i november og desember, sier Norderhaug.

LES OGSÅ: Dette ølet selges bare hos Hilde

Drømmer om ny restaurant

Bjørn Dæhlie har store utviklingsplaner i Storgata 1 – like bak landhandleriet. Der ser han for seg både leiligheter og næringslokaler. Det er musikk i ørene på det lokale samboerparet.

– Bjørn Dæhlie skal blant annet bygge opp igjen stallen bak her i den stilen den var tidligere. Den har perfekt beliggenhet for en ny restaurant og delikatessebutikk for oss. Vi vil underbygge stilen i bygget med vår satsing. Vi ser også for oss noen sitteplasser utenfor restauranten, spesielt til bruk i sommerhalvåret, sier Norderhaug. Hun sier de vil gå i dialog med Bjørn Dæhlie med håp om å få til et samarbeid. Dæhlie, som fikk nei til sitt første prosjektutkast fra politikerne, sier det er hyggelig å få en slik henvendelse. Han har jobbet med å justere litt på prosjektet.

Dæhlie: – Hyggelige tanker

– Det er tegnet om en del. Vi legger opp til et rent næringsbygg mot Storgata, og kafé, restaurant eller noe annet i den lille låven. Så ser vi for oss et lite leilighetsbygg bak der. Bygget mot Storgata er tegnet om og det er fjernet en hel etasje. Planen er å presentere planene for politikerne på nyåret, sier Dæhlie, og legger til at han synes driverne av landhandleriet har spennende tanker. I landhandleriet kommer en ny kunde innom. For å hente pinnekjøtt og ribbe.

– Det blir en fin jul i år også, smiler Norderhaug. Hittil har de også solgt 1.200 flasker av sitt eget juleøl.

LES OGSÅ: Jessheims minste matbutikk

Fakta

  • Jessheim Landhandleri satser på produkter fra småskalaprodusenter rundt i landet.
  • De selger pinnekjøtt fra blant annet produsenter i Numedal og Vikdal og ribbe fra Valdres.
  • Fra Ask på Jevnaker bestilte de ribbe til årets salg allerede 5. januar.
  • De bestiller også kjøttprodukter fra Kristin Wogstad på Kråkfoss. De driver Jessheims minste matbutikk og startet i juni i 2014.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.