– Vi er stolte over resultatet. Dette er blitt kjempefint, og alt er gjort på dugnad. Dette er den første terrengsykkelparken på Øvre Romerike, og den har ikke kostet mer enn 10.000 kroner å lage, sier Espen Sandvold. Han og Jo-Atle Kopperud er blant ildsjelene som har jobbet intenst med å få på plass den nye terrengsykkelpark i skogsområdet ved Skistua på Eidsvoll Verk. Når EUB treffer dem tråkker de rundt i den nye og fine traseen som er blitt til på rekordtid. Arbeidet med å realisere planene startet riktignok i januar i 2016, men de siste ukene har alle brikkene falt på plass. Skog er fjernet, planker er skrudd på plass, traseen er ryddet og fire ulike løyper står nå klare til bruk. 1. juni er det offisiell åpning, og allerede ni dager senere er det duket for det første mesterskapet.

– Brannvesenet skal ha NM i terrengsykling på Romerike i år, og det går her 10. juni. Det er kjempestas at de ønsker å bruke traseen vår, sier Sandvold.

Hadde tre alternativer

I starten jobbet Sandvold og co. med tre ulike alternativer for ny trase: Råholt, Staviåsen på Eidsvoll Verk eller nord i Eidsvoll.

– Etter litt fram og tilbake gikk vi for plan b her i Stavisen. Dialogen med skiklubben startet i august i fjor, og vi har bare møtt velvilje fra dem og alle grunneierne. Dette har vært et drømmeprosjekt å jobbe med, og nå står det ferdige resultatet klart, sier Sandvold. 60 skilt skal nå monteres opp rundt omkring i traseen. Terrengsyklistene kan nå velge mellom løypelengder på tre, sju, åtte og ti kilometer i skogen.

– En stor del av dette er blitt gjort gjennom tre mandagsdugnader i mai. 15–20 personer har deltatt, og dette er blitt kjempebra, sier Kopperud. I traseen er det også satt opp fire benker, blant annet på toppen der det er nydelig utsikt til Andelva og Eidsvollsbygningen. Tanken er at alle – gående, løpende og syklende – skal bruke traseen.

– Dette vil være svært viktig for rekrutteringen til terrengsykkelgruppene våre. Alle bidragsyterne her har gjort en formidabel jobb. De fortjener masse ros for sluttresultatet, sier Bjørn-Erik Nyrud, leder i Eidsvoll sykkelklubb.

Takker grunneierne

Nå benytter de anledningen til å sende en stor takk til grunneierne.

– Mathiesen Eidsvold Verk ved skogsjef Øystein Løvli, Anders Klaseie, Ole Klaseie, Tormod Forberg og Dag Tore Halvorsen fortjener all mulig ros og honnør, sier Sandvold.

– I tillegg vil vi rette en stor takk til alle bidragsyterne. Hjera Grustak har bidratt med masser og materialer. Vi har også fått viktige bidrag fra Moelven. I tillegg har kommunen sponset nye og fine skilt. De har Eidsvoll Frivilligsentral lagd til oss på bestilling. De er blitt kjempefine, sier Jo-Atle Kopperud.

FAKTA

  • Ildsjeler har bygd en splitter ny terrengsykkelpark i området ved Skistua på Eidsvoll Verk.
  • Terrengsykkelparken vil være åpen for alle – både gående, løpende og syklende.
  • Foreløpig er traseene på tre, sju, åtte og ti kilometer.
  • Offisiell åpning av anlegget blir 1. juni.
  • Terrengsykkelparken er den første i sitt slag på Øvre Romerike, og utfyller et allerede rikt aktivitetstilbud i samme område.
  • I tillegg til skiløyper i vinterhalvåret og rulleskiløype i sommerhalvåret, holder også Eidsvoll Hundeklubb til der.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.