Eidsvoll kommune har tatt i bruk den nye legevakta ved Vilberg helsetun. I løpet av februar blir også de åtte sykehjemsrommene i nybygget tatt i bruk, og nå skal det bygges ytterligere 16 sengeplasser.

MILLIONER KRONER

Det nye tilbygget er oppført som en portal i forkant av det opprinnelige sykehjemmet. Det er på 1.200 kvadratmeter fordelt på to etasjer.

Bygget er oppført av Miljøbygg AS (nå Backe Oppland AS) og har kostet 58 millioner kroner.

LEGEVAKTA

- Vi nyter godt av å ha egen legevakt. Nå er den blitt enda bedre, sier virksomhetsleder Vidar Roseth.

Legevakt inneholder to legekontorer, laboratorium, venterom, personalrom, egen overbygd ambulanseinngang, rom for mottak av sengeliggende legevaktpasienter og tre senger for kommunal øyeblikkelig hjelp (KØH).

- Vi hadde også tre KØH-senger ved den tidligere legevakta ved helsetunet. Den ordningen ble innført allerede i oktober 2015, og har hele tiden hatt tett belegg, opplyser Roseth.

- Vi har ikke røntgen ved legevakta, men det er teknisk mulig å kunne innlemme det i tilbudet, påpeker han.

STOR PÅGANG

Legevakta har døgnbemannet telefon og lege til stede i helgene samt på ettermiddager, kvelder og netter på hverdager.

- Det er alltid litt innkjøringsproblemer når man tar nye lokaler i bruk, men folk har vært fornøyd, forteller teamleder Mona Knutsen.

- Vi har hatt stor pågang av pasienter. Det har vært mye influensa og magevirus ute og gått i de siste, legger hun til.

MER SYKEHJEM

Den nye sykehjemsfløya består av åtte store pasientrom, der noen også kan brukes som dobbeltrom hvis ønskelig. Rommene er utstyrt med skinner i taket for montering av heis i flere retninger.

- Vi har også fått funksjonelle treningsrom for fysioterapi- og ergoterapitjenesten i nybygget, forteller Vidar Roseth.

Sykehjemsavdelingen inneholder i tillegg et stort oppholdsrom, kontor og personalrom.

Avdelingen er ennå ikke tatt i bruk.

- Men det skjer forhåpentligvis i løpet av februar, sier sykehjemsbestyrer Roseth.

YTTERLIGERE UTVIDELSE

Utvidelsen av sykehjemmet med åtte rom er slett ikke nok til å dekke behovet. Kommunen planlegger derfor nok en utvidelse. Det skal gi ytterligere 16 sengeplasser.

Da planlegges også en sammenkobling mellom helsetunet og bosenteret.

Med en slik sammenkobling kan også bosenteret brukes av sykehjemspasienter.

- Flere av rommene er utformet slik at det lar seg gjøre, forklarer prosjektleder Steinar Reinsberg.

Eidsvoll kommune har i sin handlingsplan avsatt 20 millioner kroner til den nye sykehjemsutvidelsen dette året, og ytterligere 40 millioner kroner neste år.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.