Bakgrunnen er kommunestyrets vedtak der det den 12. juni ble besluttet å jobbe aktivt mot diskriminering av LHBTIQ-personer. Siden Eidsvoll kommune ikke har noen arrangementer i forbindelse med Pride ville det å heise regnbueflagget i kommunens flaggstang være et brudd på flaggloven.

Inkluderende kommune

Ifølge ordfører John-Erik Vika var det ikke ønskelig å komme i konflikt med lovverket, og som et kompromiss ble det besluttet å henge et regnbueseil på Panorama.

– Eidsvoll kommune skal være en inkluderende kommune der alle føler seg velkommen, forklarer ordføreren.

– Det er viktig at folk skal få være som de er, og da dette kom opp i kommunestyret ble det enstemmig vedtatt uten diskusjon, sier Vika.

LES OGSÅ: Eidsvolls ordfører skal gifte seg

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.