– Det er kommuneoverlegen som har stengt bassenget i Eidsvollhallen, forteller avdelingsleder Arnstein Bakken i Eidsvoll kommune.

– Det ble stengt fordi det ble målt kimtall (antall levende bakterier og sopp) på 15 mens kravet er at det ikke skal overstige 10, forteller han.

– Det er oppdaget langvarige avvik av badevannskvaliteten, og i tillegg er det meldt om helseplager fra brukerne, skriver kommunen på sin nettside.

– Vi har kjørt rensing og spyling. Ellers har vi ikke gjort noen spesielle tiltak i Eidsvollhallen, opplyser Bakken.

UVISS GJENÅPNING

Avdelingslederen kan ikke si når bassenget åpner igjen.

– Det er det opp til kommuneoverlegen å bestemme. Kimtallet må ned. Vi skal ta nye prøver av vannet onsdag, og da vil vi forhåpentligvis få et foreløpig analyseresultat fredag, sier han.

TEKNISKE PROBLEMER

Ved Råholt Bad har man satt i gang mer omfattende tiltak.

– Det er sirkulasjonen og pumpestørrelsen som er problemet. Nå har vi leid inn et konsulentfirma til å komme med tiltak. Sirkulasjonspumper vil bli byttet for blant annet boblebad og kaldkulp, opplyser Bakken.

– Bassenget vil gradvis tappes ned, filter og rørsystemer skal grundig skylles og renses. Gulv og vegger skal skrubbes før bassenget fylles med nytt vann, opplyser kommunen på sin nettside.

DELVIS ÅPENT

Hele Råholt Bad er ikke stengt. Idrettsbassenget, barnebassenget og badstuene er åpne, og det tas nå ekstra hyppige vannprøver.

– I tillegg til daglige vannprøver hvor blant annet pH og kobbernivå måles, sendes ukentlig vann til analyse hos testlaboratoriet for å måle eventuelt funn av kimtall og bakterier, skriver kommunen.

– Det vanlige på Råholt Bad har vært månedlige analyser. Den hyppige testingen gjøres for å få svar på effekt av tiltakene som gjøres, med formål om å oppnå stabile og gode resultat, skriver kommunen.

Det forventes at badet er fullt åpent igjen 22. januar. Inntil den tid gis det 50 prosent rabatt på dagsbilletter.

SKYLDES IKKE RENSEKJEMI

I dag benyttes poolsan både i Eidsvollhallen og på Råholt.

Eidsvoll svømmeklubb har engasjert seg for å få kommunen til å gå over til klor, men Arnstein Bakken avviser at vannproblemene skyldes rensekjemien.

– Dette har ikke noe med det å gjøre. Hva som brukes, har ingen betydning i denne sammenheng. Det vi nå gjør, er nødvendige tiltak uansett, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.