Han er ordfører for en kommune som i mange år har vært blant Norges fattigste, men ikke har eiendomsskatt.

– For å få til dette har vi etablert en svært effektiv administrasjon. I flere år er Nannestad kåret til å være blant landets aller mest effektive. Vi er varsomme med symbolsaker og ideologiske nykker. I stedet forsøker vi å få mest mulig ressurser ut til brukerne, sier Thue. Han legger likevel ikke skjul på at også Nannestad kommune ligger nær grensen for hva som er mulig.

– Jeg tror det blir vanskelig å opprettholde et så høyt investeringsnivå overfor blant annet idretten i framtida uten eiendomsskatt, sier Thue.

Nær 400 av 426 kommuner har nå eiendomsskatt.

– Noen partier flotter seg med å gi evigvarende garantier mot eiendomsskatt. Det er en tøvete øvelse. Dette er også et mantra for enkelte på Stortinget. De samme folkene liker samtidig gjerne å si i møte med fattige kommuner at det er viktig at kommunene driver effektivt og utnytter sitt inntektspotensial. Det er jo bare omskrivinger for eiendomsskatt og økte gebyrer. Alle partier har opplevd at eiendomsskatt kan være nødvendig. Når jeg håper at vi klarer oss uten i Nannestad på lang sikt, så er det fordi kostnadene for innbyggerne våre er store nok som de er. Det er dyrt å bygge og bo og det er dyrt med arbeidsreiser. Også for private er det snakk om stramme marginer, sier Thue.

Til angrep på kommunen han er så glad i: Frykter familier ikke har råd til eiendomsskatt

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.