RM Sotheby’s er et av verdens største auksjonshus for klassiske biler. Nylig hadde de et arrangement på eksklusive Villa Erba ved Como-sjøen i Italia, der en rekke svært kostbare biler ble budt fram. Bilen som på forhånd hadde det aller høyeste estimatet, mellom 62 og 76 millioner kroner, var en Mercedes-Benz 680 S Torpedo fra 1928. Den ble ikke solgt, men det manglet ikke på andre kjøretøy til mange millioner som skiftet eier.

Dyrest ble en Talbot-Lago T150-C SS fra 1937 som oppnådde 32 millioner kroner, fulgt av en annen fransk bil, en 1935-modell Bugatti Type 57 Atalante, som gikk for 29 millioner kroner.

– Vi fikk flere gode resultater denne helgen. Det er flott å se at etterspørselen for førkrigsmodeller er større enn noensinne. Vi ser at sjeldne superbiler laget i små serier med utmerket historie, gjør det veldig bra. Og vår tradisjon med å selge sjeldne Porscher til rekordpriser fortsetter, sa Augustin Sabatié-Garat, auksjonshusets bilspesialist og ansvarlig for arrangementet, i en pressemelding.

911-rekord

Totalt ble det solgt 42 objekter – motorsykler, båter og biler – som totalt ga en omsetning på 241 millioner kroner. Åtte biler gikk for mer enn én million euro.

Det skal ha blitt satt flere merkerekorder, blant annet for Porsche 911 fra 964-serien, da en 1993 Porsche 911 Carrera RSR 3.8 ble solgt for 19,1 millioner kroner. Det bemerkelsesverdige med bilen, bortsett prisen, var tilstanden. Den var totalt ubrukt og ble vist fram med en spesiell voks på karosseriet, som var lakkbeskyttelse da den ble levert fra fabrikken. Dette skal være én av bare 51 Carrera RSR som ble laget, og én av to som ble levert med noe annet enn et rent racinginteriør.

Den dyreste motorsykkelen ble en BMW R S 54 fra 1954, som gikk under hammeren for 1,36 millioner kroner.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.