Tidligere har Vilde Falck-Ytter holdt seg mest i bakgrunnen, mens ektemannen Bjørn Dæhlie har frontet næringssatsingen. I 2016 har de delt mer på den offentlige oppmerksomheten.
SE DET INTERAKTIVE KARTET: Sundet - endelig i sentrum av utviklingen i 2016
- Det har vært morsomt og spennende. Vanligvis er det Bjørn som fronter, og jeg holder meg mer i bakgrunnen og gjør «fotarbeidet». Når det er sagt, har jeg jo alltid jobbet sammen med Bjørn, og er tett på alle våre prosjekter og investeringer ellers. Så arbeidsoppgavene er kjente, sier Vilde. Ekteparet har bidratt sterkt til å få fart på Sundet-hjulene i 2016. Utviklingen har vært formidabel de siste månedene. En rekke sentrumstomter er kjøpt opp, og mange spennende utviklingsprosjekter er på trappene.
LES OGSÅ: Bjørn Dæhlie planlegger fem etasjer i Sundet

- Mye jobbing, men moro

For Bjørn og Vilde handler det nå i første rekke om leilighetsprosjektene i Skibladnersvingen og på Solli Pensjonat-eiendommen.
- 2016 har vært mye jobbing, men moro, sier Bjørn Dæhlie.
- Vi har som mange andre sett at Eidsvoll har hengt etter i bolig- og befolkningsvekst i forhold til andre romerikskommuner. Uten at vi helt har forstått hvorfor. Sørbygda har imidlertid hatt enorm vekst de siste årene, mens Sundet fremdeles henger etter. Jeg har lenge ment at Sundet har det meste som trengs for å være et attraktivt bosted og nærmiljø. Nærhet til flyplassen, en halvtime med tog til Oslo, samt en nydelig beliggenhet ved Vorma. Sundet er i mine øyne en liten perle på Romerike. Ingen andre steder er i nærheten estetisk, sier Vilde Falck-Ytter. Prosjektet Skibladnersvingen har vært en ubetinget suksess fra dag én. I skrivende stund er kun tre leiligheter usolgt. To til selges når bygget står ferdig.
LES OGSÅ: Bjørn Dæhlie fra skikonge til dagligvarekjempe

- Bjørn gir aldri opp

- Det er vi selvfølgelig godt fornøyde med. Jeg håper og tror vi nå ser begynnelsen på en ny storhetstid i Sundet. Utviklingen presser seg stadig nordover, og nå er det Sundets tur, sier Vilde og legger til at hun og Bjørn samarbeider og deler på oppgavene.
- Men Bjørn er sjefen. Det har han alltid vært.
- Hva er hans beste egenskaper i forretningslivet?
- At han aldri gir opp.
- Hvordan er det å samarbeide med Vilde rundt slike prosjekter, Bjørn?
- Vilde er en dyktig dame. Så det går faktisk bra.
Begge gleder seg stort over 2016-utviklingen i Sundet.
- Vi ser at noe har skjedd rundt interessen for å bo i og ved Sundet. Flere utbyggere er på banen, og nye boligprosjekter er under planlegging. Det er veldig positivt og helt nødvendig for å blåse liv i Sundet igjen, sier Vilde. Hun jobbet i Femell i ti år fra hun var 13 år.
- Da var Sundet stort, og Råholt som handelssted helt ukjent. For å få tilbake liv og handel er det helt nødvendig å få beboere i nærheten av sentrum, sier Vilde. Hun beskriver samarbeidet mellom henne og Bjørn som godt.
- Vi har jobbet sammen i snart 30 år, så det er ikke nytt. Vi jobber bra sammen, men de er klart det fort blir mye jobbprat hjemme, og selvfølgelig en del diskusjoner, sier hun.
- Hva er en fin julefeiring for dere?
- Det viktigste for oss er at familien er samlet. Vi feirer tradisjonelt med ribbe. I år er ribba meget lokal og frittgående. Den er fostret opp hos våre gode venner Anne Lena og Harald Furuseth på Dønnumskia. Og siden gutta våre har flyttet hjemmefra for studier (én i USA og én i Oslo), sier det seg selv at å være samlet til middag er en sjeldenhet. Det setter vi veldig stor pris på. Dessuten er Hafjell, ski og venner en naturlig del av jula, sier Vilde Falck-Ytter.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.