Elektroingeniøren fra Eidsvoll opplevde det samme som mange andre har gjort: Strømregningene økte etter at han og familien fikk montert den nye automatiske strømmåleren. Derfor bestemte Holtet seg for å foreta sin egen sjekk av strømmåleren - helt enkelt for å finne ut om den fungerte som den skulle.

- Vi har opplevd økning på strømregningen i kroner og kilowattimer. og jeg registrerer at mange andre melder om det samme. Strømregningen vår har økt med 300-400 kroner i måneden, fra 1.000-1.100 til 1.300-1.400 kroner. Det er ganske stor prosentvis økning. Nå ønsker jeg å finne ut det stemmer eller ikke, sa Holtet til EUB i forrige uke.

LES OGSÅ: De månedlige strømregningene har økt. Nå kontrollerer elektroingeniøren om den nye strømmåleren stemmer

Har skrevet rapport

Han har vært elektriker siden 2010. Nå jobber elektroingeniøren i Jessheim-baserte GK Elektro Romerike, som leverer alt innen elektroniske løsninger til blant annet privatboliger.

Forrige mandag monterte Kim Remy Holtet måleinstrumentet «Power and Energy Logger PEL 103» fra leverandøren «Chauvin Arnoux. Hensikten med målingen var å finne ut om den nye AMS-måleren måler rett.

«Hovedgrunnen til at dette prosjektet i det hele tatt ble et prosjekt, er at forfatter (Kim Remy Holtet) så et stykke i avisen EUB (Eidsvoll Ullensaker Blad) om økt strømforbruk blant beboere rundt om i Eidsvoll kommune», skriver Holtet i rapporten fra undersøkelsen. Undersøkelsen var opprinnelig planlagt å vare i én uke, men på grunn av tekniske utfordringer ble det kun gjennomført på et to dagers tidsrom.

- Resultatet av målingene kommer klart fram, og viser godt samsvar mellom AMS-måler og PEL 103. Det skal sies at dette er kun én måling, og det er en måling over nesten to døgn. For at dette skal bli et prosjekt med tyngde, burde det blitt målt flere steder, på flere forskjellige typer nettsystem over en lengre periode, sier Holtet.

LES OGSÅ: Strømsjokk for flere med ny strømmåler

Følges opp videre

Han poengterer at det vil bli fulgt opp med flere målinger framover.

- Dette for eventuelt å kartlegge om AMS-måleren måler like feilfritt også i andre nettsystem og andre geografiske områder. En måling over lengre periode vil også kunne avdekke om det skal et større utslag til mellom VA/t og kW/t for at det eventuelt skulle blitt noen andre resultat, sier Holtet, før han legger til:

- Det viser seg med resultatene etter målingen forfatter har utført på sitt anlegg, stemmer overens med målingene per kW/t som AMS-måler har gjort.

LES OGSÅ: Kan si nei til ny strømmåler av frykt for overvåkning

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.