Ifølge Geir Olsen hos fallviltgruppa i Nannestad kommune er det ikke kommet melding om denne påkjørselen.

– Siden dette skjedde like ved grensa til Ullensaker kommune tok vi også kontakt med viltnemnda der. De hadde heller ikke blitt varslet. Dette ser vi på som veldig alvorlig. Alle som kjører på vilt plikter å varsle politiet, sier Olsen.

Det var Ivar Romedal, også han medlem av fallviltgruppa i Nannestad kommune, som oppdaget påkjørselen.

– Jeg kjørte tilfeldigvis der, og så at det var mye blod på vegkanten. Sporene etter elgen førte inn i skogen, hvor det også var en del blod, forteller Romedal.

Han kontaktet da sine kolleger Tord Lerberg og Geir Olsen. Sammen tok de opp jakten på den skadde elgen.

– Elgkalven hadde lagt seg ned første gang etter bare 50 meter. Like etter fikk vi se den godt nok til at vi fikk avlivet den. Den hadde da kommet seg et par hundre meter fra stedet den ble påkjørt. Det ene bakbeinet var brekt, så den hadde det ikke godt, sier Olsen.

Politiet bekrefter at det ikke er kommet inn noen melding om påkjørsel på dette stedet.

– Vi kan ikke se at det er kommet inn noen slik melding i løpet av siste halvannet døgn, sier Kari Monsen, operasjonsleder i Øst politidistrikt.

LES OGSÅ: Viltansvarlige: Advarer bilister mot elg

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.