Småbruket Støvner Østre er blant de eldste som ble etablert i Nordkisa. Ifølge historiske blader er den første bebyggelsen der fra midten av 1800-tallet.

– Vi antar at den eldste delen av låven i tømmer stammer fra dette tidsrommet. Eiendommen er en kulturskatt i Ullensaker med ett av Norges best bevarte gårdstun, sier eiendomsmegler Kåre Brustad i Privatmegleren.

Han legger nå den 4,5 mål store eiendommen rett vest for sentrum ut for salg.

– Dette er en unik og sjelden mulighet på Øvre Romerike. Eiendommen har i løpet av de siste 130 år vært på det åpne markedet kun én eneste gang, påpeker han.

LES OGSÅ: 16,5 millioner for et småbruk 

TI MILLIONER KRONER

I fjor tronet ordet småbruk på toppen av lista over søkeord på finn.no, sammen med sofa. Sånn var det også i 2014.

– Småbruk representerer drømmeren i oss, mens sofa kommer som et resultat av nordmenns interesse for oppussing og utskiftning av møbler, sier PR- og informasjonssjef Kristine Eia Kirkholm.

Det ligger for tiden 251 småbruk til salgs på finn.no. Bare 13 av dem er i Akershus, og bare fire av dem igjen på Øvre Romerike.

Støvner Østre legges ut for ti millioner kroner.

– Vi har et vårslipp i boligmarkedet nå med mange flere boliger enn tidligere i år. Det gjelder også småbruk, og for disse er jo dette den riktige sesongen. Men det er naturligvis alltid færre småbruk i markedet enn andre boliger, påpeker Brustad.

– Tar det lengre tid å selge dette enn vanlige bolighus?

– Jeg regner med at vi har solgt denne eiendommen innen sommerferien, og vi har selvsagt en ambisjon om å få det vi ber om, påpeker han.

MYE NYTT

Selv om deler av eiendommen nærmer seg 200 år, er det slett ikke et gammelt småbruk som nå skal avhendes. Det nær 500 kvadratmeter store bolighuset ble bygget i 1991 i tradisjonell byggestil. Det betyr moderne fasiliteter.

Kjøperen får i tillegg et stabbur, stor låve over tre etasjer, pumpehus, utedo, og verkstedhus.

– Hvem kjøper en slik eiendom?

– Faktisk er det en ganske stor målgruppe som er interessert i en slik eiendom. Mange har en drøm om å drive et lite småbruk, eller kanskje de har en plasskrevende hobby eller vil drive en liten næringsvirksomhet. Andre igjen ønsker å flytte ut av byen til landlige omgivelser, men likevel bo sentralt. Men jeg vil tro det er en fordel å ha sansen for hagearbeid og planter. Det er uansett mange muligheter her, understreker Brustad.

Han sier at eiendommer som dette er mangelvare i markedet.

– Da tenker jeg først og fremst på et så stort bolighus kombinert med nivået på kvaliteten. Det er rett en sjelden vare. Vi kommer til å se god interesse når den nå legges ut, sier han,

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.