Fra Ullersmo opplyses det at den innsatte ble innlagt på Akershus universitetssykehus (Ahus) torsdag 7. januar, etter at helseavdelingen i fengselet hadde meldt fra om mistanke om mulig tuberkulose. Han er utenlandsk statsborger og har vært innsatt på Ullersmo i et par måneder.

Ullersmo fengsel har i samarbeid med fengselslegen og kommuneoverlegen i Ullensaker kommune iverksatt tiltak som følge av at tuberkulose er påvist hos den innsatte.

- Dette er en hendelse som oppstår flere ganger i året på forskjellige steder i landet. Vi håndterer saken på lik linje med slik vi gjør det i en barnehage, på en skole eller på en arbeidsplass. Vi har rutiner vi følger, sier Lars Meyer-Myklestad, kommuneoverlege i Ullensaker.

Det opplyses at det er avholdt informasjonsmøte med de innsatte og utarbeidet informasjonsskriv til de ansatte.

- Vi kartlegger nå hvem den innsatte har vært i kontakt med, og alle aktuelle personer vil bli testet med en blodprøve. Hvis blodprøven er positiv henvises vedkommende til spesialist for videre vurdering. Hvis prøven er negativ tas ny prøve etter ti uker, sier kommuneoverlegen.

Han understreker at tuberkulose er en veldig lite smittsom sykdom.

LES OGSÅ: Utvider Ullersmo

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.