Ullensaker kommune skriver på sin nettside at en kvinne fra Ullensaker er innlagt på Ahus med smittsom hjernehinnebetennelse.

Kommunen meldte først at kvinnen var russ, men det viste seg å ikke stemme. Kvinnen har imidlertid festet mye med russen de siste ukene.

KArTLEGGER SITUASJONEN

Kommunen skriver videre at kommuneoverlegen er varslet og har startet med å kartlegge hvem den smittede har hatt kontakt med.

Nettverket til den smittede vil da bli kontaktet og forebyggende medisinering vil bli igangsatt ved behov.

På nettsiden kommer man også med følgende oppfordring: 

«Dersom noen opplever feber og dårlig almenntilstand oppfordrer kommuneoverlegen befolkningen til å ta kontakt med legevakt.» 

IKKE DRIKKE AV SAMME FLASKE

- Vi oppfordrer russen til å ikke utsette seg unødvendig for hard festing med lite nattesøvn og stort alkoholinntak. Dette svekker kroppens immunforsvar. Man bør heller ikke drikke av samme flaske, sier kommuneoverlege Lars Meyer Myklestad i Ullensaker kommune.

LEGEVAKTENE VARSLET

Både legevakten i Ullensaker og legevaktene i nabokommunene skal være varslet om tilfellet, og forebyggende medisinering vil bli satt i gang dersom det er behov for det. 

Ifølge Romerikes Blad er ikke pasienten livstruende syk.

Les mer om smittsom hjernehinnebetennelse på nettsiden til Folkehelseinstituttet.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.