Nå får brannvesenet i Eidsvoll og Hurdal bilden de har ventet tålmodig på i åtte år. Prislapp på den nye doningen er over 1,8 millioner kroner.

– Kontrakten ble undertegnet i forrige uke, jubler brannsjef John Arne Karlsen.

Det har vært en lang ventetid. Det har vært en beinhard kamp. Nå kan brannsjefen og de ansatte endelig slippe jubelen løs. Brannbilen blir klar til bruk først til neste vår, men det bryr ikke Karlsen seg noe om nå.

– Vi har hatt ny brannbil på ønskelisten i åtte år, og er vi sjeleglade for å ha kommet i mål. For oss er det en drøm som går i oppfyllelse.

Endelig fikk vi bevilget nok penger til å handle. Dette kjøpet vil gi oss et kraftig løft på utstyrssiden, sier Karlsen.

KOMMER I 2010

Den nye doningen skal fungere som demobil i to måneder. Det betyr i praksis at den lokale brannstasjonen slipper å betale moms på den nye brannbilen.

– Kjøpesummen er 1.850.000 kroner. Det er en 2009-modell, og selv om den skal bli brukt som demobil i to måneder vil den være som ny for oss.

– Vi fikk et meget godt tilbud, og er fornøyde med løsningen. Avtalen innebærer også at vi får med en del ekstrautstyr. Vi kunne fått en bruktbil raskere, men vi velger heller å vente på denne.

I mellomtiden har brannsjefen og de ansatte foretatt noen endringer i den øvrige bilparken. Den eldste brannbilen er ikke lenger en del av førsteinnsatsen.

– Den gamle brannbilen har nå fått reservestatus, og vi har gjort noen grep som gjør at vi klarer oss med denne løsningen fram til den nye bilen kommer våren 2010. Dette vil gi oss på brannstasjonen en helt ny hverdag, sier brannsjef John Arne Karlsen.

– SNART VETERANBIL

I påvente av ny brannbil har flere ansatte mistet tålmodigheten. Flere har også sluttet de siste månedene.

– Ja, det er riktig. Enda flere ville nok også sluttet om det ikke hadde kommet på plass en ny brannbil nå. Det er ingen tvil om at den lange ventetiden har vært demotiverende for mannskapene. Men nå viste kommunen ansvar. Det fortjener de honnør for, sier beredskapsleder Steve Johnsen.

– Hvorfor er det så viktig å få en ny brannbil?

– Det er utrolig viktig på grunn av sikkerheten. Den eldste brannbilen er snart en veteranbil.

Dette handler om sikkerheten for våre egne folk og ikke minst for lokalbefolkningen. Det kan for eksempel ikke være slik at vi må planlegge nedbremsingen, svarer Steve Johnsen.

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.