Brudd på besøksforbudet skal ha vært godkjent av morens forsvarer, og det skal ha fått dommer KIaren Wendel Sandaa til å reagere sterkt.

BRØT BESØKSFORBUDET

Da det overgrepssiktede ekteparet, som nå sitter på tiltalebenken i Øvre Romerike tingrett for mangeårig seksuelt misbruk av sine tre mindreåringe sønner, ble fanget opp av barnevernet, ble barna deres plassert i fosterhjem. Moren fikk besøksforbud, noe hun etter hvert brøt. Hun hadde flere ganger kontakt med sin eldste sønn, enten personlig eller over Facebook. Det var etter en slik kontakt at sønnen tok kontakt med politiet for å endre sine tidligere forklaringer. Den tiltalte moren ble da satt i varetektsfengsel. Nå møter hun i rettssalen fulgt av to polititjenestemenn.

Les også: Seksåring forteller om sexovergrep

Moren tok også opp telefonsamtaltene hun hadde med sin sønn. Det skal hennes forsvarer ha visst om, noe som skal ha fått dommer Karen Wendel Sandaa til å reagere sterkt, ifølge rb.no.

Verken kvinnen eller hennes ektemann, som er far til de to minste guttene, har sett barna siden de ble tatt i barnevernets omsorg. Under dommeravhørene av sønnene, som blir vist på storskjerm i rettssalen, viser de få følelser. Unntaket er faren, som innimellom gjemmer hodet i hendene, mens moren bare rister på hodet når hun hører de små guttene på fem og seks år forklare seg om grove seksuelle overgrep fra begge sine foreldre.

ENDRET FORKLARING

Den eldste sønnen, som nå er 17 år, skjønte lite av hva saken dreide seg om da han ble avhørt første gang. Han sa da at han syntes dette var fælt om det var sant. Under de neste avhørene åpnet han seg mer og mer, og til slutt fortalte han at han helt siden han var seks år hadde blitt misbrukt seksuelt av sin egen mor.

Da hun møtte mannen som hun nå er gift med, skal også han ha forgrepet seg på ham. Etter hvert fikk han to brødre, også disse skal ha blitt misbrukt av både mor og far.

Ifølge Aftenposten og Romerikes Blad skal gutten, etter møtet med moren, ha endret han noe på forklaringen sin. Blant annet trakk han tilbake utsagnet om at han og brødrene hadde blitt pisket. Han skal også ha trukket tilbake utsagnet om at han hadde han sex med stefar. Det var stefar som hadde hatt sex med ham, og da bare en gang. Men historien om at faren hadde hatt sex med småbrødrene, opprettholdt han.

Enda en gang endret han forklaringen sin etter å ha hatt kontakt med moren på Facebook. Han fortalte da at sanneheten var at han hadde hatt sex med begge foreldrene sine.

Les også: Grusomme beskrivelser i retten

FRYKTELIGE HISTORIER

Det er fryktelige historier de tre barna forteller i videoavhør som blir vist på storskjerm i rettssalen.

De to minste guttene forteller om ting som bare voksne skal vite om, om innestenging i kaldt kjellerrom med vann på gulvet, om slag så neseblodet renner og om slag som fører til blåmerker.

– De er slemme, sa en av de minste guttene på barns vis.

I retten i går ble det vist blant annet noen videofilmer av det som tilsynelatende er et normalt familieliv. Mandag starter de tiltalte foreldrene sine forklaringer.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.