- Fem etasjer bør ikke være noe problem på Kløfta, var gjennomgangstonen i panelet onsdag kveld.
- Vi må ta hensyn til at vi har noen av Norges beste jordbruksområder rundt Kløfta, sa Lars Egil Berg i sin forklaring om hvorfor Kløfta måtte fortettes i stedet for å utvides.
Litt over 30 møtte fram til debatten på Ullensakers nest største tettsted. Ordstyrer var Sverre Kværner, i panelet satt: Lars Egil Berg (Sp), Arne Arnesen (Ap), Tom Staahle (Frp), Svein Arne Holst-Larsen (KrF), Gro Holt (SV) og Willy Kvilten (H).

IDRETTSANLEGG OG STØYSKJERMING

Politikerne fikk innledningsvis redegjøre for hva de hadde stemt i saker som angår Kløfta. Det var ingen av partiene som var mot gang- og sykkelveier, idrettsanlegg eller støyskjerming mot E6 og jernbanen. Willy Kvilten (H) fortalte at kommunen vil forskuttere åtte millioner til gangvei langs Gjerdrumsveien.
En annen gangvei folk på Kløfta hadde ventet på i 47 år, ifølge Olav Kolberg, var ferdigstillelse av gangveien langs Trondheimsveien fra Bakke til Hilton. Tom Staahle antydet at kommunen må forskuttere bygginga. Men for å gjøre dette må det enighet til blant oppsitterne.
- Hvis ikke må det nye planer til, understreket Tom Staahle.
Det ble også antydet fra salen at det kanskje hadde vært viktigere med gang - og sykkelveier på Kløfta enn sykkelveien mellom Kløfta og Jessheim.

STØYSKJERMING LANGS E6

Støyskjerminga langs E6 og jernbanen var alle partiene enige om at måtte komme.
På spørsmål om hvorfor jorda som ble gravd opp når gang- og sykkelveien ble bygd ut mellom Kløfta og Jessheim ikke ble bygd til støyvoller, forklarte Tom Staahle at det er fylkeskommune som bygger denne veien, men jorda som blir ledig ved utgravinga ved Jessheim vil bli brukt til støyskjerming på Kløfta, sa han.

SKOLE

Gro Holt (SV), med lang fartstid i skolen dro i gang skoledebatten. På kritikken av åpent landskap i skolen fikk hun samtlige av de andre med seg på at det ikke var brukbart.
Hun var også kritisk til bemanningen i skolen og inndragningen av sparte midler i de forskjellige skolene. De burde de få beholde, sa Gro Holt som også mente at skolenes budsjetter var strupt inn til beinet.

IDRETTSANLEGG PÅ KLØFTA

En ting mange av de frammøtte på Kløfta var opptatt av var framdrifta av idrettsanlegg på Kløfta.
- Nå er det bevilget 190 millioner til Bakkedalsprosjektet informerte Tom Staahle.
- I løpet av 2016 vil det skje mye der, lovet han.
- Vi har ikke fått 190 millioner av kommunen, for i pakka inngår Kløfta stadion som skal selges, poengterte Vinjar Tufte fra Kløfta IL, samtidig som han understreket at han var veldig glad for at dette nå var i gang.
Her ble det replisert at anlegget i idrettsparken på Jessheim også ble delfinansiert av salg av Jessheim stadion og Holmsletta.
- Lyset i lysløypa forsvant i stormen for noen år siden. Lysløypa i Hilton skogen er mørk. På kritikken av dette svarte Lars Egil Berg (Sp at Kløfta trengte lokale ombudsmenn som kunne stå på for de lokale sakene. Samtidig lovte han at de skulle se grundig på denne saken i neste års budsjett.
LES OGSÅ: Kløfta-idretten ser seg selv i skyggen av Jessheim

VARMTVANNSBASSENG

- På spørsmålet om varmtvannsbasseng var partiene mer delt. Mens Willy Kvilten og Lars Egil Berg ville ha det i det nye badeanlegget i Gystadmarka åpnet de andre for en mulighet ved bo - og aktivitetssenteret på Kløfta.

KOMMUNESAMMENSLÅING

På spørsmål om kommunesammenslåinger var avstanden noe større, men tolket vi panelet rett må det en folkeavstemning til.
Tom Staahle antydet sågar at det er en skinndebatt som forgår på Stortinget.
- Ingen tør å bruke tvang før valget i 2017, sa han.
Flere av politikerne understreket at samarbeidet i Ullensaker er godt over partigrensene, eller som Willy Kvilten sa:
- Det blir nok litt spissere inn mot valget, men vi samarbeider bra, sa han.
LES OGSÅ: - Kommunesammenslåing kan ikke gjøres om

TAKKET MED ROSER

Rolf Alkvist, lederen i Kløfta vel, takket for at politikerne bruker så mye tid til beste for bygdas innbyggere. Røde roser fikk alle.
- Uten at det har noe med partitilhørighet å gjøre, understreket han.
LES OGSÅ: Elevene savnet lokale saker i skoledebatten

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.