De borgerlige partiene er i all hovedsak enige om den politiske plattformen. Nå er det tautrekking om de ulike posisjonene.

- Vi har gode forhandlinger, og håper å komme i mål på neste møte 6. oktober, sier forhandlingsleder Ståle Lien Hansen i Frp.

Frp, Høyre og KrF møttes til nye forhandlinger i helga. Denne gangen ble de gjennomført på et hotell på Jessheim. EUB var opprinnelig innkalt til pressekonferanse søndag kveld klokka 19.00. Denne ble imidlertid avlyst søndag ettermiddag.

«Pressetreff klokka 19.00 er avlyst. Partene kom ikke i mål, og vi valgte å avbryte forhandlingene, skrev Lien Hansen i en SMS til EUB søndag ettermiddag.

EUB vet at den borgerlige samarbeidsplattformen for de fire neste årene nærmest er spikret i forhold til politikken. Det får vi opplyst fra flere sentralt plasserte kilder. Bakgrunnen for bruddet søndag ettermiddag er kniving om posisjoner, sier kilder tett på forhandlingene.

LES OGSÅ: De kan få ordføreren om de finner tonen

ønsker fortsatt ordføreren

I dagens borgerlige samarbeidskonstellasjon har Frp ordføreren i Harald Espelund, mens Høyre har varaordføreren i Eli Stensby. Tom Staahle og Ståle Lien Hansen, begge Frp, leder hvert sitt hovedutvalg (Hovedutvalg for helsevern og sosial omsorg og Hovedutvalg for teknisk, idrett og kultur), mens Høyres Willy Kvilten er leder for Hovedutvalg for skole og barnehage.

«Maktfordelingen» har med andre ord vært 3-2 i favør Frp i forhold til de mest sentrale posisjonene.

Etter det EUB erfarer har Frp i forhandlingenes tolvte time faktisk vært villige til å gi fra seg én av lederpostene i hovedutvalgene, mot at resten av kabalen blir værende slik den er i dag.

- Disse opplysningene har jeg ingen kommentar til, sier Ståle Lien Hansen i Frp.

EUB vet at Høyre fortsatt ønsker ordførerklubba etter Harald Espelund. Partiets Forhandlingsleder Tim Holmvik sier på sin side at de ikke har begynt å diskutere posisjoner i forhandlingene enda.

Bra med flere som vil lede

- Det meste av tiden har gått med på å diskutere oss fram til en felles politisk plattform de fire neste årene. Vi har ikke begynt å snakke om posisjoner, sier Holmvik.

- Men dere ønsker fortsatt å få ordførervervet i Willy Kvilten?

- Vi ønsker naturligvis fortsatt å få ordføreren. Det er jo bare positivt at flere partier ønsker det. Du som har vært fotballspiller vet også at det er positivt med flere som ønsker å være kaptein. Det gir et luksusproblem.

- Kan du garantere at det blir borgerlig samarbeid og borgerlig ordfører?

- Velgerne viste at de ønsker dette, og det forholder vi oss naturligvis til. Vi har et mål om lande i god tid før deadline 20. oktober, svarer Tim Holmvik.

Ps: Sp, SV/R, MDG og Ap har funnet sammen og fremmer en felles liste til kommunestyret for den neste fireårsperioden.

SE OGSÅ: Begge sier de vil bli ordfører

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.