- Pågangen har vært helt enorm, sier Morten Østnor.

Han er daglig leder for Nebbenes nordgående ved E6 på Eidsvoll Verk. Torsdag kveld åpnes den nye hurtigladestasjonen med 20 ladestasjoner til Tesla. Det samme skjer med de åtte ladepunktene til øvrige elbil-modeller.

- Tesla Owners Club skal kjøre konvoi fra Lillehammer og ned hit og fra Oslo til Kløfta og hit. Per i går var det 60-70 biler som hadde meldt seg på. I tillegg kommer det en del biler fra området rundt her, sier Østnor til EUB.

Før EUB avslørte at verdens største hurtigladestasjon for elbiler skulle komme på Eidsvoll Verk, var det lenge spekulert i hvor Tesla og Fortum ville velge å legge det neste store prosjektet.

Kort vei til ladestasjonen

Morten Østnor har selv en Volkswagen e-golf, og får dermed kort vei til nærmeste ladestasjon framover.

- Jeg har ikke angret ett sekund på at jeg valgte å kjøpe meg elbil. Du kjører gratis gjennom alle bomringer og sparer mye driftsutgifter. Jeg har ikke regnet nøyaktig på det, men det blir noen tusenlapper i året, sier han.

- Nebbenes er en Supercharger-stasjon langs en av Norges viktigste trafikkårer. Stasjonen vil gi enda flere muligheter til Tesla-eiere som skal på langtur i Norge og videre til Europa. Sammen med vår butikk og servicesenter i Brumunddal vil dessuten denne stasjonen gjøre det enda enklere for folk i regionen å velge elbil som sin eneste bil, sier kommunikasjonssjef i Tesla Norge, Even Sandvold Roland, til EUB.

Han bekrefter at den nye hurtigladestasjonen ved Nebbenes nordgående blir verdens største når den nå åpner. Elbilforeningen har tidligere bekreftet dette overfor EUB.

Kan bety mye for Nebbenes

- Nebbenes er den 27. Supercharger-stasjonen til Tesla i Norge. Supercharger-nettverket er bygget for å muliggjøre langdistansereiser, og stasjonene plasseres langs viktige reiseruter. De fleste Tesla-eiere gjør hverdagsladingen hjemme der bilen sover, forteller Sandvold Roland.

Fylkesordfører Anette M. Solli (H) vil stå for den offisielle åpningen. Varaordfører Einar Madsen (Ap) vil også være til stede.

- Per nå er det vanskelig å si for mye konkret om hvor mye denne hurtigladestasjonen vil bety for oss. Men det vil garantert bidra til å gi hele området her et løft. Vi skal være et vegserviceanlegg med et bredt servicetilbud. Derfor er det fint å få på plass et slikt hurtigladesystem, sier Morten Østnor.

Det nye superladenettverket vil gjøre det mulig å lade opp bilene for 270 kilometer kjøring på en halvtime. Ved ordinær hjemmelading får man til sammenligning normalt cirka 1/10 av dette.

LES OGSÅ: Millioninvesteringer i kø - sjekk utviklingen ved E6

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.