Epleslang-konseptet er et idealistisk prosjekt der målet er å utnytte alle ressurser. Etter inspirasjon fra Oslo ble opplegget i fjor startet opp på Eidsvoll. Det ble raskt en stor suksess.

SELGER HUNDREVIS AV FLASKER

Jessheim landhandleri solgte i fjor nærmere 400 flasker under førjulsstria i det lille stabburet, og etter å ha gått tom rett før jul la Hilde Norderhaug straks inn en ny bestilling på nyåret. Denne uka fikk hun inn den nye forsyningen på 200 flasker.

- Det er på grunn av plassen, ellers hadde jeg nok tatt inn mer, sier Norderhaug.

- FINT PROSJEKT

Personell med ulike yrkeshemninger står for innhøstingen. Epler som ellers hadde blitt nedfallsfrukt og uspiselige blir i stedet plukket og brukt til eplemost. Innehaveren av landhandleriet sier kundene lar seg engasjere av historien bak.

- Dette er et veldig fint prosjekt. Vi er også veldig opptatt av at man skal unngå å kaste mat, sier Norderhaug.

LES OGSÅ: - Fortsatt er det mange som bare sier «hæ?!» når jeg forteller at Jessheim har bystatus

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.