• TRØFFEL: Italiensk trøffel på glass er ikke å forakte.

Hun har kjellerboden full av de lekreste ting på glass og flasker. Det er italienske deiligheter som hun importerer og selger fra firmaet sitt Con-Gusto. Oversatt betyr det rett og slett «med smak». Med italiensk smak.

ITALIA

Det var helt tilfeldig at Oslo-jenta havnet i Roma. Hun var i ferd med å ta bachelor i reiseliv og fant ut at nå måtte hun gjøre noe helt nytt. Hun reiste til den evige stad – og der ble hun i ti år. Mens hun var der, fikk hun en stor interesse for italienske matprodukter og italiensk mat.

– Jeg bare måtte ta med dette hjem, og dermed fikk jeg ideen om at jeg kunne importere italienske matprodukter. Nå har jeg kjellerboden full av glass og flasker, men jeg er liten blant de store kjedene. Jeg velger fra de små og middels store produsentene etter jeg selv har valgt ut de produktene jeg liker. Jeg leverer videre til nisjebutikker, står på messer og festivaler og selger rett fra kjellerboden, forteller Linn.

VIL GI ITALIA TIL ANDRE

Men hun nøyer seg ikke med å markedsføre Italia gjennom matprodukter. Hun ønsker at folk skal få øynene opp for landet og kulturen og arrangerer derfor temareiser til Umbria-regionen.

– Italia har blitt veldig turistifisert, men Umbria er Italias grønne lunge og der har de blitt spart for den voldsomme turiststrømmen som preger andre deler av landet. Det har blitt en av mine favorittregioner. Også her er det maten og vinen som er i sentrum, med besøk hos lokale produsenter, vinsmaking og ikke minst trøffeljakt. Jeg er med som reiseleder, og har arrangert flere turer som har vist seg å være populære.

KJØPTE HUS PÅ BØN

Linn er 36 år, født og oppvokst i Oslo. Og så valgte hun altså å flytte rett fra millionbyen Roma til stille Nygård og Bøn for tre år siden.

– Jeg ville jo tilbake til Norge. Det er jo norsk jeg er. Så flyttet jeg til Bøn, da, og det har jeg ikke angret på. Jeg trives veldig godt her, det samme gjør den italienske mannen min. Når jeg forteller folk at jeg bor på Bøn, aner ikke de hvor det er. Jeg elsker Italia, akkurat som jeg elsker å bo her på Bøn. Det høres litt merkelig ut, men det er slik det er, sier Linn, som også reiser på egne turer til Italia for å lære mer om både maten og vinen. Og det hun lærer der, tar hun med seg i bagasjen opp til hustrige nordmenn.

Fakta
  • Linn W. Karby (36).
  • Flyttet etter 10 år i Roma til Nygård på Bøn.
  • Hun driver Con-Gusto (med smak). Firmaet importerer italienske matvarer for salg.
  • I tillegg arrangerer hun temareiser til Italia med fokus på mat og vin.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.