Problemstillingen tok hun opp i en interpellasjon i kommunestyret i november i fjor.

– Salg av ved er den viktigste inntektskilden de har. Det er derfor sterkt beklagelig at vedsekkene må lagres utendørs, sier Karlsen.

Hun viser til at hun har fått et muntlig svar om at det skulle ordne seg med et bygg til å lagre og tørke ved.

– ER LEI MEG

– Det ble sagt at arbeidet med å bygge et lager skulle begynne da telen gikk. Da jeg nylig var innom KAN for å kjøpe tennbriketter så jeg imidlertid at ingen ting hadde skjedd, sier Karlsen.

Senteret leier nå lagerplass til å tørke ved på en gård i Nannestad.

– Men det fører jo til mye ekstra transport, sier Karlsen.

Det produseres om lag 2.000 60-liters sekker og 200–300 storsekker med ved i året.

– Jeg er lei meg på brukernes vegne. De kan ikke selge rå ved. Sånn skal vi ikke ha det, sier Karlsen.

GODE TØRKEFORHOLD

Ifølge Gunn Frøydis Holtet, virksomhetsleder for støttetjenesten i Nannestad kommune, var planen at det skulle bygges et vedlager i tilknytning til kompetanse og arbeidssenteret.

– Men tidligere geotekniske undersøkelser viste at det var utfordringer i grunnforholdene, der vi ønsket å plassere vedlageret. I tillegg ble det mye dyrere enn forventet. Vi konkluderte derfor i samråd med kommunal drift at vi skulle jobbe med å finne andre løsninger for dette. Enheten har inngått en leieavtale. Avtalen er over tre år med mulighet for forlengelse. Lageret er i nær tilknytning til Kompetanse og arbeidssenter med gode tørkeforhold som passer godt for lagring av ved. Vi er veldig godt fornøyd med avtalen som er økonomisk gunstig for enheten, sier Holtet.

LES OGSÅ: - Det er noe mandig ved dette enorme møbelet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.