- Litt forenklet kan man si at vi får mange av fordelene ved å være i et konsern, men slipper å bli overstyrt, sier Roger ­Aarli-Grøndalen, ansvarlig redaktør/adm.dir. i Eidsvoll ­Ullensaker Blad.

SAMME EIER SOM FØR

Avtalen medfører ingen endringer på eiersiden. EUB fortsetter som en helt uavhengig avis, men en rekke «støttefunksjoner» utover redaksjonell produksjon og salg vil nå bli overlatt til konsernet på Hamar.

- Avtalen påvirker ikke journalistikken vår. Den skal fremdeles lages lokalt. Våre annonseselgere vil også jobbe på samme måte som før. Og har noen behov for det, er det bare å komme innom kontorene våre i Eidsvoll eller på Jessheim.

- SKAL LØFTE OSS

Avtalen med Hamar Media innebærer at konsernet overtar trykking, IT-drift, kundeservice og annonseproduksjon. I tillegg får EUB tilgang til digitalt annonsestyringsverktøy - inkludert løsninger for programmatisk salg og mulighet for målstyrt salg.

- Å etablere en nettside i dag er ikke komplisert, men hvis målet er å tjene penger på det digitale produktet, er det litt mer utfordrende. Avtalen med Hamar Media gir oss tilgang til løsninger som vil bidra til å løfte oss både redaksjonelt og kommersielt, sier Aarli-Grøndalen.

oppussing planlagt

I avtalen ligger det også at EUBs papiravis får et etterlengtet re­design, basert på geometriene Hamar Media bruker til malstyrt redaksjonell sideproduksjon i sine aviser. Redesign blir det også på nett når EUB bytter til publiseringsløsningen Hamar Media har utviklet, og som blant annet brukes av Hamar Arbeiderblad og Stangeavisa.

- Hamar Media utvikler, forvalter og distribuerer merkevarer i alle medier og på alle plattformer. Med Eidsvoll Ullensaker Blad i kundeporteføljen, styrker Hamar Media avdelding digital posisjonen som et ledende utviklingsmiljø av digitale publiserings- og reklamedistribusjonsløsninger, sier konsernsjef Hans Jørgen Øveraasen.

Avtalen gjelder fra nyttår 2017.

LES OGSÅ: - Leserne vil ha redigerte utgaver og det skal de få

LES OGSÅ: EUB med app for mobil og brett

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.