– I fjor fikk vi 100.000 kroner, så det er 325.000 mer enn i fjor, og pengene blir fordelt på to nye tiltak i skoleferiene som kommer i tillegg til kommunens vanlige ferietilbud, sier varaordfører Willy Kvilten (H).

GODE OPPLEVELSER

125.000 kroner går til et utvidet tilbud for barn og unge og skal administreres av Frivilligsentralen.

– Målet er å gi barn og unge muligheten til å ha gode kulturaktiviteter i vinter-, sommer- og høstferier uansett økonomisk bakgrunn, og de skal være gratis. Resten av pengene går til selskapet Kjør for livet, som tilbyr tilpasset fritidstilbud for barn og unge i utenforskap og som ikke driver med vanlig organisert aktivitet eller idrett. Dette har ofte gått på mekking på og kjøring med motorsykler, sier Kvilten.

Tanken hos Barne- og likestillingsdepartementet (BLD), som tildeler midlene, er å inkludere barn og ungdom gjennom samarbeid med kommuner for å forhindre frafall, sosial ekskludering og barnefattigdom.

– Har dere søkt om pengene?

– Ja, ellers får vi ingenting.

– Hvordan få vite hvilke nye tilbud pengene bidrar til?

– Det informerer vi om på våre nettsider og i våre feriebrosjyrer. Og selvsagt i skolene. Tilbudene blir i samme gata som våre tradisjonelle ferietilbud, sier Kvilten.

TILLIT

Regjeringens strategi mot barnefattigdom ble lagt frem i 2015, og det var første gang en norsk regjering laget en egen strategi mot barnefattigdom. De fire posisjonspolitikerne synes det er positivt med ekstra støtte.

– Det er umulig ikke å bli glad for slike penger. De er med på å sikre et godt oppvekstmiljø for alle. Skoleferiene er lange perioder der det ikke skjer noe særlig, sier Lise Kragset Furuseth (KrF).

– Har du tillit til at Frivilligsentralen styrer sin del bra?

– Ja, det bekymrer meg overhodet ikke. Vi har høy tillit til at vi får mye igjen for disse pengene, sier hun.

DYRERE Å REPARERE

Ullensaker bruker nær 35 millioner kroner i året på forebygging blant barn og unge.

ALLE VIL TIL JESSHEIM: Og der møter de utekontakten

– Å forebygge er mye billigere enn å reparere – det hadde kostet dobbelt så mye å få ungdom vekk fra skråplanet enn å hindre dem i å falle utfor. Støtten vi nå får kan føre til enda flere nye aktiviteter, og det er bare positivt. Hva barn får være med på av aktiviteter skal ikke være avhengig av foreldrenes status. Ullensaker skal ha et godt oppvekstmiljø for alle, sier Ståle Lien Hansen (Frp).

– Men vi må få tilsendt rapporter i etterkant slik at kommunen vet hvor mange vi har klart å nå ut til med disse pengene. Det synes jeg er naturlig, sier Roger Axelsson (V).

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.