– Kommunalt avløp her var ikke planlagt, men siden det uansett skulle graves denne strekningen for å bytte ut vannledningen valgte vi også å legge med avløpsrør. Det betyr at husstandene mellom Rotua og sør på Røtterudmoen vil bli tilknyttet offentlig avløp, sier Dag Brovold, VA-ingeniør i Nannestad kommune.

Mange beboere langs Åsvegen har engasjert seg for å få kommunalt avløp på strekningen mellom Røtterudmoen og Åsgreina etter at kommunen ikke hadde dette med i planene. De fleste av disse vil nå få pålegg om å utbedre egne avløp for å tilfredsstille kravene i EUs vanndirektiv.

– De som bor strekningen fra Girudalen, like sør før Røtterudmoen, til Rotua vil fordi det nå kommer offentlig avløp der allikevel ikke få dette pålegget. De vil derimot få krav om å koble seg på det offentlige avløpsnettet. Det legges i år avløpsrør til like sør for kommunens eiendom, det vil si idrettsanlegget til Åsen idrettslag. Senere skal det legges rør til Girudalen hvor det planlegges en pumpestasjon. Den skal stå ferdig senest innen utgangen av 2020, sier Brovold.

LES OGSÅ: Utvider ikke det offentlige avløpsnettet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.