• FULL FART. Akkurat slik håper alle som er glade i Råholt Bad at det skal være hele tiden. Stort aktivitetsnivå blant små og store.

Nå kan daglig leder Jan-Christian Ulleberg trygt kaste stengt-skiltet opp i lufta. Idrettsbassenget i Råholt bad var stengt fra 28. mars til 4. april, men nå er anlegget friskmeldt på ny.

– Resultatene i marsmålingen viste svært store kimtall i idrettsbassenget. Det så vi også i sammenheng med tilbakemeldinger vi fikk, blant annet gjennom flere henvendelser fra svømmere i Eidsvoll Svømmeklubb, sier Ulleberg. «Dette klør» og «Her er det noe som ikke stemmer» var tilbakemeldingene. Idrettsbassenget ble stengt umiddelbart. Kritikken lot ikke vente på seg.

Flere mishagsytringer

Flere har ytret sin misnøye på Facebook, blant annet på den uoffisielle siden «Råholt Badeland». Ulleberg har også mottatt flere mishagsytringer direkte.

– Mitt inntrykk er at vi møter forståelse der ute. Samtidig ser vi at dette kombineres med badegjester som bruker negative oppslag for det det er verdt. Det fyrer litt oppunder. Aller helst skulle vi naturligvis holdt anlegget helt åpent hele tiden, sier han.

Men stengt basseng og misnøye blant enkelte ser ikke ut til å gå utover besøkstallene. Se bare her:

  • I årets tre første måneder hadde badeanlegget 30.000 betalende gjester.
  • Dette var en økning på 1.458 stykker – fra 28.542 – i samme periode i 2016.
  • Totalt endte fjoråret på 92.300 betalende badegjester, noe som var en nedgang fra 97.600 i 2015.

– 2016 var på mange måter et «annus horribilis» for oss. Derfor er det ekstra positivt å se at pilene nå for alvor peker oppover igjen hva gjelder besøkstall.

Tar flere grep framover

En skadet membran skal være årsaken til utfordringene like før påske.

– Hva gjør dere for å kvalitetssikre anlegget framover?

– Det er kontinuerlig blitt gjort en rekke tiltak for å ivareta kvaliteten. Nå skal de små datamaskinene, som kontinuerlig måler verdier og automatiske doseringer, byttes. Dette gjøres for å optimalisere ytterligere.

– Kan du garantere at dere unngår stenging av flere basseng i 2017?

– Nei, det kan jeg selvsagt ikke. Det hadde det vært uproft av meg å gjøre. Vi fortsetter med månedlige vannanalyser. Vi er herre over mye, men ikke alt. Ting kan skje underveis. Vi kan for eksempel få et strømbrudd. Dette kan igjen skade maskinelt utstyr, som gjør at anlegget kanskje doserer feil når strømmen kommer tilbake. Men vi skal gjøre alt for at vi unngår mer stenging, sier Ulleberg.

LES OGSÅ: Bekymret for omdømmet til Råholt bad

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.