Første fase av produksjonsanlegget kom på plass i desember. Neste fase skal være på plass i 2016. Selskapet Termowood skryter av deres nye lokalisering.

- Vi har stor tro på miljøet og kompetansen i Hurdal, og vi ser allerede synergier. Dette blir en strategisk plassering for oss med tanke på kompetanse, logistikk og distribusjon for å kunne oppnå målene våre. Hurdal er veldig sentralt, og innen én times radius treffer vi store deler av det norske markedet. Dette er en skogkommune, og satser kraftig på å bli en bærekraftig dal, heter det fra det holdet.

FLYTTET

Ifølge bygg.no var Termowood blant de første prosjektene Viken Skog inviterte med i sin «Treklynge» i Norske skogs nedlagte papirfabrikk på Follum utenfor Hønefoss. Men før produksjonen kom i gang der, pakket Termowood sakene sine og flytter produksjonen til skogbygda Hurdal og hovedkontoret til Drammen.

- Treklyngen hadde mye spennende ved seg, men det ble litt tungt å dra det i gang når vi var inne på et så tidlig stadium, sier daglig leder Henning Thorsen i en pressemelding.

FOR TIDLIG

- Hadde vi kommet inn på et senere tidspunkt hvor det var synergieffekter å hente på ulike måter og mer virksomhet i drift, ville Treklyngen vært et utmerket sted for oss å begynne, men som liten aktør var det vanskelig å dra i gang produksjonen som eneste produsent, sier han til bygg.no.

MEDEIER

Den tradisjonsrike treforedlings- og handelsvirksomheten Flaen sag & høvleri har kjøpt seg inn som medeier i Termowood. Thorsen har allerede flyttet inn med nyinnkjøpt produksjonslinje.

Termowoods patenterte legoklosselementer vil ifølge Thorsen redusere tiden det tar å sette opp et bygg vesentlig, slik at Termowood-bygg kan settes opp med en lavere prislapp enn tradisjonelle elementer eller reisverk. Produktet har også fått dokumentert og akseptert å ikke bruke vind- og fuktsperre i konstruksjonen, noe som i seg selv er unikt.

- Vi har over 60 års erfaring med produksjon og foredling av trelast, og er i en prosess hvor vi tilpasser oss markedsendringene gjennom å satse på innovative produkter innenfor tre. Termowood passet inn i vår ambisjon om å utvikle trebaserte og miljøvennlige produkter, forteller daglig leder og medeier Håkon S. Rognlien i Flaen sag & høvleri til bygg.no.

Thorsen mener Flaen er en god strategisk match.

- Vi har kommet til et miljø med høy kompetanse og ambisjoner. Flaen har mye utstyr og gode tilpasset lokaler som vi kan benytte oss av, sier han.

Det første huset som skal bygges med Termowood-elementer, er en tomannsbolig i Hurdal sentrum, som skal settes opp vinteren 2016.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.