• GJENNOM VINDU. Bilen ble brukt som rambukk.

Onsdag morgen våknet Petter Nordæk og resten av familien i Åsgreina til en annen nyhet: Den stjålne bilen deres var brukt som rambukk i sjokkbrekk på Elkjøp i Nittedal.

– Det er jo spesielt, medgir Petter Nordbæk på telefon fra påskeferie.

Tirsdag morgen skulle han og resten av familien sette seg i bilen, en Nissan X-trail, for å reise på ferie, men da de kom ut av huset sto ikke bilen der.

FORFJAMSET

Den var fortsatt ikke der etter at han hadde sett etter både to og tre ganger.

– Det var spesielt, sier Nordbæk, som lettere forfjamset måtte konstatere at bilen var stjålet. Familien ringte politiet, og saken ble anmeldt.

Onsdag morgen fikk dramaet nok en uventet vending. Da våknet Norge opp til nyheten om at Elkjøp i Nittedal var ranet, og inngangspartiet var smadret av en bil som hadde kjørt rett inn i butikken. Det var bilen til Petter Nordbæk som var brukt som rambukk.

– BLIR FORBANNET

Selv vet ikke Petter Nordbæk helt hva han skal tenke.

– Jeg blir litt målløs av sånt. Folk har lite å drive med, sier Nordbæk.

– Dette gjør jo ikke annet enn skade, både for Elkjøp, oss og samfunnet. Det er ganske ufattelig at noen kan holde på sånn, sier han.

– Jeg blir provosert. Og litt redd. Kjeltringene kommer litt for tett innpå når det skjer noe sånt, sier han.

Han sier at familien kom seg på påskeferie tross alt, og at bilen kan erstattes.

– Ja, en bil kan erstattes. Men jeg kan ikke si jeg liker det, sier Petter Nordbæk.

ETTERFORSKER BREKKET

Bilen, en Nissan X-trail, ble stjålet natt til tirsdag. Og kl. 02.56 natt til onsdag fikk politiet på Romerike melding om fra alarmselskapet om at noe skjedde ved Elkjøp i Nittedal. Da politiet kom fram sto X-trailen plantet i inngangspartiet av butikken. Tyvene hadde rygget bilen tvers igjennom veggen med stor fart.

Det er Nittedal lensmannskontor som etterforsker saken. De har krimteknikere på stedet, og har blant annet begynt å analysere overvåkningsbiler fra kameraene i butikken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.