Rundt i lokalet sitter det tett med klubblegender. De var med på å bygge HIF-hallen i Holter som sto ferdig i 1991. Nå er klubben klare for et nytt anleggsløft. Rundt bordet sitter også flere av dem som har tatt stafettpinnen videre. Det vil bidra til å gi idrettslaget et nytt løft. En ny kunstgressbane til 6,5 millioner kroner er under planlegging. Målet er byggestart til høsten, og ferdigstillelse til våren.

Selger kunstgressandeler

– Vi skal ta klubben videre i den ånden dere gjorde da dere bygde HIF-hallen. Den var et underverk, sier Are Hokstad, spiller i Holters storhetstid og nå en del av styringsgruppa som jobber med nytt kunstgress. Nå selger de andeler i det nye kunstgresset til privatpersoner. Sponsorpakker som skal bidra til å gi nødvendig finansiering. Det tar ikke lang tid før klubblegendene kaster seg på.

– Jeg kjøper for 10.000 kroner, utbryter Steinar Sundby. Det samme beløpet har Løkka barnehage i Holter allerede bidratt med. Totalt håper styringsgruppa å få inn én million prosjektkroner på denne måten. I tillegg håper de på spillemidler (1/3), kommunalt tilskudd (1/3) og momsrefusjon. Økonomien er såpass god at de også vil ta én million kroner fra klubbkassa.

MENINGER: MDG snakker usant om kunstgressMDG snakker usant om kunstgress

Mange kunstgressbaner

– Holter IF feirer hundre år i 2018. Skal vi lage ny kunstgressbane noen gang må det være nå, sier Andreas Sundnes. fra Sunnmøre og leder av styringsgruppa. Det popper opp kunstgressbaner over store deler av Øvre Romerike nå. Fra Feiring i nord til Kløfta i sør. 13 nye er bygd eller er under planlegging. Det viser oversikten EUB har fått av Akershus Fotballkrets (se fakta). Nå er det også Holter IF sin tur. Et enstemmig årsmøte med nærmere 70 deltakere står bak. I kostnadsrammen på 6,5 millioner ligger kunstgress uten undervarme på hovedbanen og nytt flomlysanlegg. I tillegg vil grusbanen bli forvandlet til en full spillelengde med naturgress.

– Målet er å ha flest mulig utøvere i aktivitet så lenge som mulig. Det er en utfordring for oss i dag. Vi har god aktivitet i lavere alderstrinn, men mister spillere til naboklubber når de kommer opp i en viss alder, sier Sundnes.

– Barna er blitt et produkt av tiden de lever i, og da er det kunstgress som gjelder. Med befolkningsveksten vi har i Holter, er dette den eneste veien å gå, sier Are Hokstad.

– Behov for flere

I framtida er det behov for langt flere lokale idrettsanlegg, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det sier daglig leder Anne Ringdalen i Akershus Fotballkrets.

– Det er et stort behov for flere anlegg på Romerike. I henhold til Statistisk sentralbyrå (SSB) vil flere områder på Romerike øke de neste tiårene, sier Ringdalen, som blant annet viser til SSB-tall for Ullensaker kommune:

* Ullensaker kommune (baneunderskudd regnet ut fra antall lag per nå og befolkningsveksten i prosent): 3,78 (2015), 4,86 (2020) og 6,80 (2030).

– Med bygging av flere kunstgressbaner på Romerike vil dette føre til et anleggsløft for både klubbene og lokalsamfunnene, da dette blant annet vil gi et helårsanlegg med flere brukstimer på anlegget i løpet av et år, sier Ringdalen. Anleggsløftet er allerede i ferd med å skje, slik EUBs reportasje i dag viser.

Fakta

  • Ull/Kisa Fotball fikk ny kunstgressbane til sesongstart i år. Gamledekket ble flyttet til grusbanen ved Skogmo skole.
  • Eidsvold Turn Fotball investerer 15 millioner kroner i et splitter nytt anlegg med kunstgress med undervarme på Myhrer stadion.
  • Feiring IL og Nordre Eidsvoll IL bygde nytt kunstgress i 2015.
  • Andre som jobber med nytt kunstgress er: Bjerke IL, Holter IF, Dal IL, Borgen IL, Bøn FK, Hurdal IL, Kløfta IL og Sand IL.

LES OGSÅ: Grus eller kunstgress på Jessheim VGS

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.