– Det er ingen hemmelighet at forhandlingene med Helse-Sør denne gangen var mer krevende enn de har vært på lenge, sier Jahren til EUB.

KLARER IKKE Å DEKKE KOSTNADENE

Jahren forteller at LHL har dratt i havn en avtale som ikke dekker kostnadene for Feiringklinikkens kjernevirksomheter, som er utredning av hjertelidelser, hjerteoperasjoner og utblokking av trange årer til hjertet.

– Vi dokumenterte, gjennom rapporter, overfor helseforetaket om at det forslaget Helse Sør-Øst la på bordet ikke dekket kostnadene våre, men vi nådde ikke fram i vår argumentasjon, sier Jahren.

VANSKELIG OGSÅ I FJOR

Det er langt fra første gang at LHLs forhandlinger med Helse Sør-Øst har bydd på problemer.

– Vi hadde en gjennomgang av driften i fjor, og da måtte ansatte slutte. Vi skal ha en ny gjennomgang nå, og det kommer vi til å bruke en viss tid på. Resultatet er det for tidlig å si noe mer om, sier Jahren.

– Hva vil dette ha å si for driften av de store LHL-klinikkene i Ullensaker som etter planen skal åpne til neste år?

– Det betyr at det er ytterst viktig for oss å få opp et høyt volum på de nye tjenestene våre, samtidig som vi må redusere kostnadene. Det blir vanskelig, men vi skal få det til, sier generalsekretæren.

– VI ER INFORMERT OM SITUASJONEN

Siw Heidi Ørbæk er hovedtillitsvalgt for sykepleierne ved Feiringklinikken. Hun forteller at de er informert om situasjonen.

– Vi er informert om at LHL nå har en ytelsesavtale med helse Sør Øst som ikke dekker alle kostnadene våre når det gjelder vårt tilbud til hjertepasienter. LHL har god likviditet og god økonomi på kort sikt. Imidlertid må vi tilpasse drift ut fra forventet inntekt på lengre sikt.

– Frykter dere for nedbemanning eller permitteringer?

– LHL må tilpasse drift ut fra forventet aktivitet til høsten og inn i nytt sykehus. Det er ikke snakk om permitteringer eller nedbemanning per dags dato. Man kan tenke seg en endring i arbeidsstokken som følge av flytting til nytt sykehus og naturlig avgang.

– Hvordan ser dere på framtida i det nye sykehuset?

– Nytt sykehus blir et flott bygg som vi gleder oss mer og mer til å ta i bruk. Vi er i full gang med å planlegge drift og flyt, og har mange arbeidsgrupper knyttet til dette. Det blir spennende med samlokalisering hvor vi samler en stor del av LHL sitt tilbud til pasienter under samme tak. Vi gleder oss til å se effekten av et enda mer kombinert behandlingstilbud sammen med nye tjenester.

FAKTA OM FEIRINGKLINIKKEN

LHL-klinikkene Feiring er spesialsykehuset for utredning, behandling og rehabilitering av voksne hjertesyke. Klinikken er en del av fritt sykehusvalg.

Siden oppstarten i 1989 har sykehuset gjennomført over 70 000 hjerteundersøkelser (angiografier) og drøyt 50 000 hjertebehandlinger. Vi tilbyr også ablasjonsbehandling av hjerteflimmer og driver forebyggings- og samhandlingsprosjektet «Hjerteløftet». Klinikken har rundt 220 ansatte.

Rundt 25 prosent av alle utredninger og behandlinger som foretas i Norge innenfor vårt spesialområde gjøres hos oss. Det betyr at vi gjennomfører omtrent 4 500 angiografiske utredninger, 1 700 utblokkinger (PCI), 200 ablasjoner og 650 bypass- og klaffeoperasjoner hvert år. Rehabiliteringsavdelingen har en årlig kapasitet på 500 deltakere.

Feiringklinikken tilbyr slankeoperasjon: En løsning når alt annet er prøvd

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.