Kjøperen er Hemfosa. LHL er selger av eiendommen.

– LHL er glad for at det ble Hemfosa som kjøpte eiendommen på Feiring. Hemfosa eier også LHL-sykehuset Gardermoen, og LHL kjenner derfor Hemfosa godt allerede. Gjennom en lang tilbakeleieavtale oppnår LHL å frigjøre kapital til videre utvikling, samtidig som vi kan disponere den flotte eiendommen på Feiring til nye aktiviteter til beste for LHL og lokalsamfunnet, sier Frode Jahren, generalsekretær i LHL.

Prislappen er 160 millioner kroner. LHL har i forbindelse med transaksjonen tegnet en 15 års leieavtale. LHL flytter eksisterende virksomhet til det nye sykehuset som Hemfosa og Aspelin Ramm oppfører ved Gardermoen. Ved ferdigstillelse av sykehuset vil Hemfosa bli 100 prosent eier av det nye LHL-sykehuset ved Gardermoen.

LES OGSÅ: Feiringklinikken kan bli videregående skole

Skole og rehabilitering

LHL planlegger å bruke deler av eiendommen i Feiring til rehabilitering. Øvrige arealer planlegges utleid til skolevirksomhet. Overtakelsen skjedde 6. juli. Det totale utleibare arealet er cirka 16.000 kvadratmeter med en årlig leieinntekt på cirka 12 millioner kroner. LHL er leietaker av hele arealet.

– Vi ser fram til å videreutvikle vårt partnerskap med LHL, som vi ser på som den ledende aktøren innen helse og rehabilitering. Kjøpet av eiendommen, som i dag inneholder Feiringklinikken, passer veldig bra inn i vår profil, og vi ser fram til å bistå LHL med den framtidige virksomheten også i Feiring, sier Simon Venemyr Ottersland, COO for Hemfosa Norge.

LES OGSÅ: Siste indre for LHLs nye sykehus

50.000 medlemmer

LHL er en demokratisk medlemsorganisasjon som ivaretar interessene til hjerte- og lungesyke og deres pårørende. LHL eier klinikker, rehabiliteringssenter og andre virksomheter som bidrar til å realisere foreningens visjoner. Medlemsorganisasjonen har 50.000 medlemmer i 250 lokallag.

Feiringklinikken gjennomførte sin første hjerteoperasjon 5. juli i 1989. LHL-klinikkene i Feiring startet da LHL tok tak i det som var en stor utfordring i Helse-Norge på midten av 1980-tallet: Voksende hjertekøer. Feiringklinikken er i dag et spesialsykehus for diagnose, behandling og rehabilitering av voksne med hjertesykdom.

Hemfosa er et svensk eiendomsselskap med fokus på samfunnseiendom i Norden. De leier ut mye til stat og kommuner.

LES OGSÅ: Den nye helsebydelen får 600 arbeidsplasser

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.