Bjørn Dæhlie måtte i fjor punge ut 50.000 kroner for å ha felt trær i strid med vernebestemmelsene i Jessheim sentrum. Det ble den gang felt 5–6 grantrær, tre bjørker, noen epletrær, og en del andre mindre trær i Storgata 3.

I går begynte arbeidet med å fjerne de gjenværende poplene på eiendommen. Denne gangen har skilegenden og eiendomsutvikleren søkt kommunen på forhånd, og fått godkjenning til å felle poplene.

90 år

– Trærne er 90 år, og har en antatt levetid på 70, sier avdelingsleder Brit Johanne Søvde i avdeling bygning, Ullensaker kommune om godkjenningen.

Dæhlie har tidligere renovert Vegelgården i nr. 1, men med kjøpet av nr. 3, Fredensborg, har han muligheter til å kombinere fredede bygg med moderne byutvikling. I fjor fikk de folkevalgte se planer for et prosjekt med nær 1800 nye kvadratmeter fordelt på fire nye bygg og, en løsning som gjorde store deler av eiendommen bedre tilgjengelig og åpen. I midten er det også satt av plass for et nytt byrom med et lite vannspeil.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.