Det er liten tvil om at familien Hoset på Mogreina i Ullensaker har et nært forhold til vårt kjære naboland. Søta bror er enerådende og har tatt full kontroll over parkeringsplassen.

- Den første Volvoen kjøpte vi i 2001. Det var en 850. Da var vi solgt, ler Hoset overfor EUB.

Hun har bakgrunn fra Forsvaret, og der var siste stilling prosjektarbeid knyttet til innkjøp av stormpanservogner. Nå har Ann Kristin tatt steget over i eiendomsmeglerbransjen. Gjennom stillingen som avdelingsleder og eiendomsmegler i Eiendomsmegler 1, bistår hun kjøpere og selgere i et brennhett Øvre Romerike-marked. Det består daglig av viktige valg. På hjemmebane har bilvalget alltid vært enkelt.

- Det er vanskelig å vrake Volvoer. De tåler en støyt, fleiper Hoset.

- Nei da, men for mannen min, Rune, er Volvo bilen. Det har gjort det enkelt når vi ser etter ny bil. Da er det bare fargen og modellen som gjenstår.

LES OGSÅ: I nesten fire år jobbet ildsjelene med å sette i stand lastebilen

Solgt på verksted

Nå har familien Volvo XC90 (2004-modell), C70 (2012), S60 (2012), S60 (2008) og XC60 (2017). Ryktene sier at Ann Kristin ikke kan hente biler verken på service eller verksted. Da er faren nemlig stor for at hun kan ha med seg én Volvo på vei hjem.

- Nei, det høres så ille ut. Men det er sant at de to hvite Volvoene ble kjøpt etter at jeg sto og kikket inne i bilbutikken da vi skulle hente på verksted. De tre barna Vemund (15), Agnete (18) og Amanda (19) har spilt en sentral rolle i bilinnkjøpene.

- Volvo XC90 kjøpte vi for å ha en skikkelig familiebil til oss voksne, de tre barna og de tre bikkjene. De to S60-bilene har vi kjøpt til døtrene våre. C70 var et impulskjøp. Det er min favorittbil, sier Ann Kristin.

Mange kjører biler

- Hva er det beste med Volvo?

- Mye handler om sikkerhet og trygghet. Det er trygge biler. Også er de gode å kjøre og har god plass. Det betyr mye. Hun er så trygg på Volvo at hun aldri har prøvekjørt bilene før innkjøp.

- Hva sier folk om at dere bare velger Volvo-biler?

- De sier vel egentlig ikke noe på det. Vi samler ikke på Volvoer, men det er mange som skal kjøre bil etter hvert, sier hun. Sønnen Vemund skal snart øvelseskjøre. Han har sett etter bil på Finn.no.

- Han drømmer om BMWer og slike biler, men kommer til å bli skuffet. Det blir ikke noe BMW på han, vet du, sier Hoset, vel vitende om at Volvo ligger familiens hjerter nærmest.

LES OGSÅ: Har en Mercedes-Benz fra 1951

- blir tatt vare på

Kommunikasjonsrådgiver Jan Ivar Engebretsen i NAF sier trygghet, sikkerhet og hvordan man blir tatt vare på spiller stor rolle ved valg av bilmerke.

- Ved bilkjøp taper du jo penger så fort du setter på skiltet. Da er det andre verdier som er viktige. Det er klart du holder deg der du føler deg trygg, sikker, får god kundeservice og har lite problemer med bilen. Du hadde aldri kjøpt fem biler av samme merke om de var mer på verksted enn ute på veien, sier Engebretsen.

Ullsokningen kjører selv Toyta, Norges nest mestselgende bil hittil i 2016.

- Hvorfor tror du familien Hoset er så Volvo-frelste?

- Volvo har alltid vært kjent for å jobbe med sikkerheten. De er alltid tidlig ute med nyvinninger innenfor det området, både rettet mot sjåfør og passasjer, men også små barn. De har ligget i forkant. Også er de solide. Samtidig skal du ikke glemme at det også er høy annenmannsverdi på Volvo, svarer Engebretsen.

Dette er de Mest solgte bilmerkene

Bilmerke Oktober Hittil i år

1. Volkswagen 2.161 22.229

2. Toyota 1.327 14.840

3. BMW 1.096 9.569

4. Mercedes-Benz 732 7.573

5. Nissan 646 6.957

6. Ford 534 6.909

7. Volvo 732 6.788

8. Skoda 628 6.583

9. Audi 603 6.181

10. Mitsubishi 426 5.746

Hittil i år er det solgt 127.807 biler i Norge totalt.

I oktober ble det registrert 11.932 nye personbiler

KILDE: Opplysningsrådet for Veitrafikken AS

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.