Bakgrunnen for saken er Fylkesrådmannens anbefaling om å fremme innsigelse til områdereguleringsplanen for Eidsvoll sentrum som åpner for riving av verneverdig bebyggelse, Femellgården, og bygging av et høyhus i 12–14 etasjer i kvartalsstrukturen i Sundet. Fylkesutvalget overkjørte anbefalingen og dermed er dette problemet ryddet av vegen.

– VIL AT KOMMUNEN SKAL BESTEMME SELV

– Vi mener at det er opp til kommunen selv å bestemme utviklingen i Sundet og at det er opp til kommunestyret å avgjøre denne saken. Vi i Sp mener at vi skal lytte til lokaldemokratiet. Det er ikke fylkeskommunens oppgave å gå inn i sentrumsutviklingen i Sundet, sier Morten Vollset, gruppeleder Akershus Sp. Det var Sp som fremmet forslaget om å frafalle de to innsigelsene, men Vollset innrømmer at om hans parti ikke hadde gjort det, ville nok forslaget kommet fra andre hold også.

– Utvalget så at de historiske bygningene i Sundet blir tatt vare på en god måte. Forslaget til områdereguleringsplanen gir mulighet til å utvikle Sundet, og den er i tråd med overordnede ønsker om fortetting nær kommunikasjonsknutepunkter. Vi i Sp er også glade for at planen ikke er utvidet til et større område slik at dyrka mark ville stått i fare, sier Vollset.

H, Ap, KrF, FrP var enig med Sp i å fjerne begge innsigelsene. Venstre støttet å fjerne innsigelsen på punkthuset.

Varaordfører Einar Madsen (Ap) er fornøyd med fylkespolitikernes beslutning.

– De viser en god holdning når de sier at dette er opp til kommunen selv å bestemme. Planen ligger nå ute til høring. Håpet er at den kan endelig behandles i kommunestyret til høsten slik at utbyggerne kan komme i gang i Sundet, sier han.

Fylkesmannen har også innsigelsesrett i denne saken, men etter det EUB erfarer har det ikke kommet noe fra det holdet.

LES OGSÅ:  Voldtekt av Sundet

Fakta

Eidsvoll kommune har lagt ut områdereguleringsplan for Sundet ut på høring.

Fylkesrådmannen hadde varslet innsigelse mot riving av Femellgården og bygging av et høyhus på inntil 14 etasjer i Wergelandsgata.

Fylkesutvalget, som var på befaring mandag, overkjørte fylkesrådmannen.

Dermed er varsel om innsigelse trukket.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.