– Festforestillingen lørdag 9. september blir et arrangement med mye sang og musikk, og med historiske tablåer, forteller organist og medlem av jubileumskomiteen, Bjørnar Robertsen.

– Forestillingen følger tidslinja fra 1000-tallet og fram til i dag. Fem kor, Eidsvoll Amatørteater og Eidsvoll Bygdekvinnelag deltar i forestillingen.

Tidligere på dagen skal én av landets dyktigste historikere holder foredrag om kirka gjennom tidene.

– Vi planlegger også å lage postere som settes opp i og ved kirka og på Panorama, og vi vil lage et undervisningshefte og, i samarbeid med Eidsvoll historielag, holde foredrag på skolene, forteller kirkeverge Arnhild Ingeborgrud som også er medlem av jubileumskomiteen.

– Vi ønsker også å få elever til kirka, og vil invitere elever på den videregående skolen til å besøke arkeologiske utgravinger ved prestegården og drive et forskningsarbeid med kirka som tema, forteller Ingeborgrud.

– Vi samarbeider også med Eidsvoll 1814, og seinere skal vi sammen arrangerer et forskningsseminar om kirkeretten og samfunnsutviklingen.

LES OGSÅ: Ett tusen år i begivenhetenes sentrum

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.