Det er et politisk ønske om festival også til neste år.

For tredje gang ble det arrangert Bærekraftfestival i Hurdal i sommer. For hvert år har den blitt nedskalert litt, og til neste år tegner det til å bli en stor festival, hvor den faglige konferansen og foredragene blir en integrert del av arrangementet på Brustadtunet.

OVERSKUDD FORDELES

Det har blitt et viktig moment for kommunen på sikre at festivalen ikke går med underskudd.

Sommerens festival gå inntekter på 975.000 kroner, hvorav 685.000 av dem kom fra næringslivet og som deltakeravgift. Når da utgiftene beløp seg til 570.000 kroner, ble overskuddet på 405.000 kroner.

Det ble lagt ned 320 timer i frivillig arbeid, og arrangementet ble støttet av Akershus fylkeskommune støttet med 190.000 kroner.

I tillegg til dette fikk kommunen en halv million kroner til festivalen. Disse blir imidlertid overført til 2018-arrangementet.

Årets overskudd vil politikerne fordele slik:

100.000 kroner går til tilbakeføring av skjønnsmidler til Bærekraftsatsingprosjektet.

50.000 kroner til Ungt Klimaprosjekt på ungdomsskolen.

15.000 kroner til oppstart av Prosjekt matglede i Rustad barnehage.

5.000 kroner til Trygt Ly

5.000 kroner til beboerområdet på Hurdal mottak

225.000 overføres til 2018-arrangementet.

VI HAR VÆRT AKTIVE

– 5000 kroner til Trygt Ly – det er veldig bra. Vi lever av midlene vi klarer å samle inn, sier daglig leder, Åsmund Kilde.

Han forteller at stiftelsen har vært aktive deltakere på Bærekraftfestivalen to år på rad.

– Vi har hentet et team fra rehabiliteringssenteret vårt, Nytt Håp, i Polen. De har jobbet frivillig. Vi har hatt noen kostnader, men det har vært vårt bidrag. Dette har igjen ledet til et spennende samarbeid mellom oss og Hurdals ordfører og varaordfører. I fjor var de forelesere på universitetet i Jelenia Gora. Der har de bærekraftig utvikling som fag. Dette samarbeidet har vi en klar intensjon om å utvikle videre med konkrete prosjekter som kan utvikles med bærekraftinspirasjon fra Hurdal.

HURDAL FRP SA NEI

Formannskapet sa forrige onsdag ja til å arrangere festival også til neste år. Det eneste partiet som sa nei, var Hurdal Frp. De andre folkevalgte så det som et pre for kommunens image både innad og utad å ha en slik festival.

Det endelige ord sies i kommunestyret i kveld.

LES OGSÅ: Bærekraftfestivalen også i år på Brustadtunet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.