- Det er utrolig kjedelig, sier Monika Regine Salvesen, som ble veldig lei seg da hun så hva som hadde skjedd.
Hun hadde akkurat vært hos frisøren og brukt 2000 kroner på striping og bleiking da hun besøkte Råholt Bad. Kort tid etter svømmeturen ble håret misfarget.

SENDE E-POST

- Jeg tenkte ikke på at håret kunne bli grønt da jeg hoppet i vannet. Hvis jeg var klar over at det kunne skje, ville jeg satt håret i strikk og sørget for å holde hodet over vann, sier hun.
Salvesen sendte en e-post til kommunen der hun gir uttrykk for frustrasjonen. Hun mener det burde vært advart tydeligere mot at håret kan skifte farge.
- Jeg så ingen plakater om det. Men i svaret fra kommunen sier de at det er opplyst både i svømmehallen og på nettsiden deres, sier Salvesen.
En venninne av Monika er frisør, og ga råd om å få vasket håret med en spesialsjampo så raskt som mulig. Det gjorde Monika, og mye av grønnfargen forsvant. Men ikke alt. Det vil bli sittende til håret har vokst seg så langt at det kan klippes av.
- Jeg vurderer å sende regninga til kommunen, sier hun.

KOBBER OG SØLV

Årsaken til at håret til Monika Regine ble grønt, er at vannet i Råholt Bad er tilsatt kobber- og sølvioner. Der bruker de en rensemetode som heter Poolsan, et alternativ til det mer utbredte klorvannet. Det er særlig bleket hår, og naturlig lyst hår uten pigmenter, som er mest utsatt. Men dersom du hopper i bassenget med tørt hår, kan du også få deg en fargerik overraskelse.
Kobberet og sølvet setter nemlig i gang kjemiske prosesser som gir grønnfarge som resultat, og er håret tørt blir håret mettet med sølv- og kobberholdig vann.
Det er ikke første gang noen melder om grønt hår etter å ha badet på Råholt. Særlig rett etter oppstarten i 2012, var det flere som meldte om problemet. Da var årsaken en kjemisk ubalanse i vannet. Ubalansen var harmløs, men ga enkelte grønn sveis.

- VIKTIG Å DUSJE

Jan-Christian Ulleberg, daglig leder i Råholt Bad, beklager hendelsen.
- Det er kjedelig når noen får ubehagelig opplevelser hos oss. Det ønsker vi ikke, sier Ulleberg.
Derimot er han tydelig på at badegjestene også må ta sin del av ansvaret.
- Vi advarer mot grønt hår både på plakat i hallen og på nettsidene våre. Det beste rådet jeg kan gi er at det er veldig viktig å dusje både før og etter at man bader i bassenget. Dusjer man før, metter man håret med ubehandlet vann. Dusjer man etter, vasker man det behandlede vannet av seg. Å dusje både før og etter er viktig også av mange andre årsaker, framholder Ulleberg.
LES OGSÅ:
- Klor er definitivt billigere enn Poolsan

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.