- Jeg hadde vel et lyst øyeblikk, humrer hun.

Etter at EUB skrev at Øras åpner ny gjenbruksbutikk og ønsket navneforslag, formelig strømmet navnene inn. Over hundre forslag kom inn totalt. Nå er avstemningen gjennomført og vinneren kåret: Når bruktbutikken åpner i løpet av våren skal den ha navnet omgjØras. Mari Kommisrud har fått et gavekort på 1.000 kroner og miljøvennlige Øras-effekter som vinner av navnekonkurransen.

- Forslaget fra Mari kom på e-post. Én annen foreslo det samme navnet på Facebook, men det kom mye senere. Da jeg fikk forslaget fra Mari løp jeg inn på kontoret til et par kollegaer her. Jeg var der oppe, smiler Kjersti Nagel, som skal være sjef for omgjØras.

LES OGSÅ

Teltet stengt for uttak

Når bruktbutikken åpner, vil det fortsatt være mulig å levere inn ting og tang i teltet på Miljøstasjonen Dal Skog. Men gratis uttak av varer fra det samme teltet er allerede historie. 20. februar stoppet Øras med det.

- Men folk kan fortsatt levere gjenstander hit. Det vil vi ikke slutte med, selv etter at den nye bruktbutikken har åpnet, sier kommunikasjonsrådgiver Kirsten E. Lundem.

Overskuddet for omgjØras skal gå til veldedige formål. Bruktbutikken vil ligge bak det grønne teltet, ved innkjøringen til Dal skog.

- Fikk dere inn mange fine navneforslag?

- Ja, absolutt. Det var mange gode kandidater. På andreplass hadde vi Ommatatt. Andre gode forslag inneholdt gjerne brukt eller skatt. Fant`n på Dal var også blant de gode forslagene, svarer Lundem.

Må få ferdigbehandlet søknaden

Noen eksakt åpningsdato for bruktbutikken er ikke klar foreløpig. Tegninger og søknader må først bli endelig godkjente i kommunen.

- Vi har sagt april og det kan gå. Vi skal i hvert fall klare å få åpnet den i løpet av våren, sier Kjersti Nagel. Butikksjefen har allerede startet arbeidet med og planleggingen av det nye utsalget. På bare 14 dager er et helt lager av gjenstander samlet inn og stablet opp, slik at de skal kunne plasseres ut når butikklokalene blir klare.

- Vi skal skape en fantastisk fin butikk, som forhåpentligvis kan bli veldig populær blant våre besøkende. Det skal være morsomt og fint å komme hit, og vi kommer til å ha noe for enhver smak her. Nå gleder vi oss bare til å starte opp, smiler Kjersti Nagel.

- Hvordan blir det å besøke sin egen butikk, Mari Kommisrud?

- Det blir kjempefint. Det har hendt jeg har vært her tidligere, og funnet barnebøker og trehjulssykler til barnebarna. Jeg har også levert inn gjenstander her. Jeg synes dette er et veldig fint tiltak i nærmiljøet, sier hun.

LES OGSÅ: Presset arbeidsmarked gir store søknadsbunker: Plukket ut til to jobber blant 250 søkere

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.