– Vi ble veldig fortvilet og frustrerte. Det må være ubetenksomhet fra den som kjørte maskinen. Det må da være lov til å bruke hodet, sier Arne Sundby.

TO METER

Han kontaktet entreprenøren, og fikk beskjed om at de har lov til å legge snø to meter ut fra vegen.

– Dette er jeg klar over, og det ville stilt seg helt annerledes dersom det var snakk om vanlig brøyting. Nå har en maskin lagt ut brøytekantene om lag to meter på lange strekninger på Sundbyvegen. Det var på den ene siden av innkjøringa vår nesten én meter høy kant med snø- og isklumper, forteller Sundby.

Han har ikke helse til å måke snø. Derfor begynte hans kone Grete å fjerne et felt på midten slik at de kunne komme ut med bilen.

TUNGE KLUMPER

– Det var ikke bare å måke bort det som lå i innkjøringa vår. Jeg holdt på i over en og en halv time. Jeg måtte bære klumpene bort. De var for tunge til å bruke snøskuffe, sier hun.

Thomas Austad, anleggsleder hos Veidekke Romerike Vest, opplyser at de prøver å få med så mye snø som mulig forbi private innkjøringer.

– Noen ganger kan det imidlertid bli slik det ble nå. Det ble i dette tilfellet brukt veghøvel, og det er vanskelig å unngå alle steder, spesielt når det er så store snømengder som vi har i år, sier Austad.

MÅ TÅLE DETTE

Trond Holtvedt, prosjektleder drift hos Statens vegvesen Akershus, opplyser at det generelle for brøyting er at naboer må tåle å få snø i innkjøringene.

– Jeg kjenner ikke detaljene i denne saken det her er snakk om, så jeg kan ikke uttale meg om den, sier Holtvedt.

LES OGSÅ: Snøkaoset har gjort kål på budsjettene

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.